12 april 2015

Påsken hemma

Den här påsken var den första påsken som vi har firat hemma sedan barnen föddes. Anledningen till detta är att Felix fick magsjuka i onsdags morse. Han hade både feber och ont i magen men kräktes inte. Han somnade mitt på dagen på soffan och det händer aldrig så han mådde verkligen inte bra stackaren.


Ola och Felix trotsade magsjukan och åkte ut och gjorde lite geocashing på torsdagen. De äventyrade även med att äta glass och Felix mage reagerade inte på den så det var ju tur.




På skärtorsdagen hade Nelly påskfirande på dagis och hon hade på sig det hon brukar ha när det vankas påskfirande.


I fredags (3/4) när det var långfredag var vi på lite påskfirande på Trankärrsgården. Där var det en liten marknad, kossor och äggjakt. Efter vi hade varit där var vi och köpte vårskor till barnen. Det visade sig att Nellys skor som hon vill ha på sig nu förtiden var 2 mm mindre än hennes fot.
Vi avslutade eftermiddagen med att gå på bio, Paddington. Barnen tyckte att den var bra men Nelly tyckte att den var lite lång.











På påskafton hade jag god hjälp av Nelly med att laga mat. Hon rullade en massa köttbullar och de blev jämna och fina.


Påskharen hade hittat hit och gömt två ägg i lektornet. Barnen blev glada för i äggen var bl.a knips-örhängen och pussel till Nelly och Fifa 15 spel till Felix. Felix började spela direkt och tyckte det var kul, men så fort det inte gick som han ville blev han ledsen och arg.




På eftermiddagen kom mormor och morfar hit och firade påsk med oss. Nelly ville vara glittrig och fin när de kom. 






Äntligen har vi fixat ett skåp till Felix där han kan ställa allt sitt färdigbyggda lego. Allt kanske var lite att överdriva för nu har han så mycket lego så det räcker ändå inte till.


Nelly har börjat med en app på Ipaden som hjälper henne att lära sig läsa och ljuda bokstäver. Man märker efter bara några gånger att hon snappar upp mer och mer. Snart verkar hon ha knäckt läskoden.


På påskdagen kom familjen Ek hit och hälsade på en stund. Barnen lekte så bra så att Henrik till och med ville stanna kvar och sova över. Det slutade med att Felix och Henrik sov i gästrummet och de hade lite svårt att koncentrera sig på att de skulle sova och inte prata. Till slut somnade det gott och Henrik sov ända till halv tio.



I måndags (6/4) var vi på hockey. Frölunda-Växjö semifinal 5/7 och Frölunda vann. Felix tyckte det var jätte kul och det gick bra för Nelly med, men hon satt mest och spelade på paddan. Hon satt och applåderade och sjöng med i sångerna lite då och då.




Innan vi åkte till matchen blev Nelly sur för något så hon satt och tjurade på trappan medan vi åt lunch. Felix gick ut efter han ätit upp och efter en stund började hon bli glad igen.


I tisdags var Ola och barnen på cirkus i Kungälv. Det började inte förrän halv sju och var slut efter nio. Det innebar att det var två mycket trötta barn som kom hem. Felix sa att det hade varit bra men att det skulle börjat två timmar tidigare eftersom han var så trött.


Det blev inget påsklov för barnen denna påsken eftersom vi varit sjuka så mycket. Nu har vi fått vara hyfsat friska förutom Felix som hade ont i halsen i torsdag och lite förhöjning på kvällen men på fredag morgon var han pigg igen. Han var nog bara trött efter cirkusen,

I onsdags var det Felix första utomhusträning på fotbollen och nu får de träna på konstgräsplanen. Han tyckte det var kul att börja spela igen.


I veckan sa Nelly, "Hur stänger man av den här jävla klockan" om stektermometern. När jag sa till henne att hon inte får säga så och när jag frågade var hon lärt sig att säga så springer hon in på sitt rum och skäms. När hon kommer ut igen förklarar hon att det bara kommer utan att hon tänker. 

När jag hade hämtat barnen i fredags var vi och handlade på Maxi och då nyttjade vi barnens barnklubbkort på Ica så att de kunde få var sin yoghurtglass. De var så duktiga och fixade allt från beställning till att trycks ut glassen själv ner i bägaren.


I lördags (11/4) var det Fenixdagen i Mimershallen. Det är när hela SBIK, innebandyklubben har en dag ihop då man spelar i mixade lag. Det var totalt strax över 250 spelare. Nelly och jag var med de första timmarna och hon var riktigt duktig och hann aldrig tröttna. Det var till och med så att hon vågade att gå till kiosken själv och köpa en morotskaka.


När vi kom hem var vi ute hela eftermiddagen. Barnen cyklar mycket nu och speciellt Nelly som cyklar fram och tillbaka på gården hela tiden. Hon har blivit väldigt duktig och fått bra balans.


Idag hade jag och Nelly tjejmys, vilket innebar att vi åkte in till Göteborg och fikade och shoppade. Nelly var sprudlande glad hela morgonen för att hon såg fram emot detta så mycket. Vi hade det mysigt inne i stan och i Nordstan var Chalmers där och hade ett event inför den stundande Cortegen. Nelly blev nöjd när hon fick en ballong och det slog nog till och med träffen med Marie Serneholt som stod inne på Åhlens och gjorde reklam för sin nya parfym.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar