28 juni 2015

Vårcup och kalas

Nu var det över en månad sedan som jag lade in här på bloggen så det här inlägget blir väldigt långt.

På fredagen 8/5 var Ola och Felix på Romevi och kollade på fotboll. Felix tyckte att det var jätte kul. De var också där för att hämta upp Felix nya träningskläder för RUF.På lördagen 9/5 spelade Felix och hans klass gruppspelet i Vårcupen. De var så duktiga så de vann överlägset sin grupp och gick vidare till semifinal som äger rum 23 maj. Felix både gjorde mål och stod i mål och nu börjar han visa reaktion när han gör mål vilket han inte gjort tidigare.
Till Nellys lycka var hennes kompis Ida där som var där för att titta på hennes storasyster Elin.

  
På eftermiddagen tog vi med alla tre barnen Berlin hem för att passa dem till på söndagen. De fick följa med oss på Felix klassträff som var i en regnig miljö så det var många grillar som skulle trängas där det var skydd. Jag och alla fem barnen gick poängpromenad medan Ola fixade grillen.
Det var skönt att komma hem sedan efter den blöta utflykten. Barnen kurade ihop sig i soffan med lördagsgodis.Julen varar tydligen ända in till maj för söndagen 10/5 bytte vi äntligen julklappar med barnen Winterlén. Nelly fick en egen glassmaskin vilken vi använde på måndag eftermiddag första gången.
Felix kom och ropade på mig en dag att jag skulle komma till trappan till övervåningen. Han pekade på ett av trappstegen och det visade sig att Nelly varit så busig och skrivit sitt namn där med en bläckpenna.


På fredagen 15/5 var det en ledig klämdag för mig och barnen. På morgonen ville Felix ringa till Ellen för att kolla om hon kunde leka. Jag sa till honom att han fick vänta med att ringa i 1,5 timma så vi satte 90 minuter på ugnsklockan. Söte Felix satt och väntade framför ugnen för att titta när klockan gick ner. Han satt nog där i en kvart.


Ellen var inte hemma men istället följde Lokes storebror med honom när han kom till oss för att leka med Nelly. Nelly och Loke är tydligen fortfarande kära i varandra och ska gifta sig med varandra.


Eftersom morfar fyllde år passade vi på att bjuda honom och mormor på lunch på Kinarestaurangen. 
På eftermiddagen passade jag på att ha mitt träningspass på utsidan eftersom det var strålande väder. Barnen tyckte det såg kul ut så de var också med. Jag och Felix hoppade nog minst 1500 hopp med hopprepet. Förresten när jag skrev hopp kom jag att tänka på att Felix har rekordet på fritids i antal hopp med hoppstylta, hela 12000 hopp. Efter det fick han hoppförbud i två dagar av fröknarna.


Lördagen 16/5 passade vi Maja tills på söndagen. Hon fyllde fyra år dagen innan hon kom till oss så vi passade på att ha ett litet pannkakskalas för henne.På söndagen skrev vi inbjudningskort till både Felix och Nellys barnkalas. Nelly ville skriva alla barnen själv på de hon skulle bjuda.


Även Nelly ville prova på att hoppa på Felix hoppstylta. Hon klarade till slut sex stycken hopp.


Torsdagen 21 maj hade Nelly gårdsfest på dagis. Ola tog med tre jordgubbsplantor som hon fick plantera. Jag var tvungen att jobba så Ola och barnen var där.


Lördagen 23 maj var det semifinal för Felix i Vårcupen. Det stod 2-2 efter andra halvlek så det slutade med straffar. De bytte in Felix till målvakt inför straffarna och jag var mer nervös än Felix. Där ställde sig han utan rädsla framför allt folk som stod runt målet och de som sköt. Han räddade första skottet men släppte in de andra två så de förlorade tyvärr matchen och gick inte till final. Det var ett duktigt lag som vann så de ska vara nöjda trots allt.


Efter matchen fick Felix åka och köpa ett lego eftersom han varit så duktig. Han valde självklart lego chima. 

På eftermiddagen kom Tobias hit och lekte med Felix i några timmar.


På söndagen 24 maj var det Nellys tur att få hit en kompis så Ida kom hit ett par timmar.


I veckan när jag hämtade Nelly på dagis hade hon med sig en fin regnbågsteckning som hon gjort till mig Felix och Ola. Det dumma som hände var att Felix tappade den i en stor vattenpöl så tuschen löstes upp. Nelly blev jätte ledsen så Felix skämdes så att han ställde sig och målade av den. Han är fin vår lille Felix.På fredagen 29/5 var jag och barnen och köpte skor. Nelly hittade äntligen ett par skor med klack som låter. Det var även glitter på så bättre kunde det inte bli. De var lite stora men det gör inget. Nelly har stora fötter och drar redan storlek 30 på vissa skor. Felix fixade sitt inköp av skor helt själv och hade provat klart och behövde bara hjälp med att betala. Han frågade om de hade en hoppstylta eller fotboll så att han kunde prova skorna ordentligt, men de hade inget av det.


Lördagen 30/5 var det RUF-dag på Romevi. Vi hade hand om första passet på våffelgräddningen. Felix var med de andra fotbollsbarnen och spelade mixade lag i en liten cup. Som synd var ösregnade det stor del av tiden. Mellan skurarna körde Nelly lite gymnastik med sin gymnastikgrupp. Jag skulle självklar vara med och hålla henne sällskap.
Felix har blivit helt nojig vad gäller att trixa med boll. Han gick till och med ut redan halv sju en morgon före fritids för att öva. Totalt har han klarat 65 trix.


På torsdagen 4/6 hade Nellys dagisavdelning utflykt till Nordön. Där badade de fötterna och samlade snäckor. Jag hade gjort pannkakor till utflykten och gjort olika former med hjälp av pepparkaksformar. De hade haft en mysig dag och Nelly tyckte det var kul att åka buss dit.


På fredagen 5/6 var det dags för barnen att klippa sig. Felix var så långhårig så det såg nästan ut som en hel peruk som låg ihopsopad på golvet efteråt. Både Felix och Nelly ville ha blå- och guldfärg i håret efteråt med glitterspray över.
Söndagen den 7/6 hade Felix och Levi sitt gemensamma barnkalas hemma hos oss. Temat var Minecraft och vi hade ordnat sjukamp i Minecraft-tema som avslutades med att de tillsammans skulle bygga en värld tillsammans. Det var imponerande att se hur barnen hjälptes åt och samarbetade och hade tålamod.

Felix fick en fotboll av Levi och därför gav han bort sin gamla boll till honom som tack. Ola och Felix var ute länge på eftermiddagen när kalaset var slut för att skjuta fotboll.


När vi kom hem på måndagen 8/6 hade mormor och morfar varit här och hängt paket på dörren. Det var sommarpresent eftersom Felix slutar ettan och Nelly fick en hon också.Ibland vill barnen ligga tillsammans och gosa innan de ska sova för natten. De är så fina.


Felix fick användning av sina fotbollskort en kväll i veckan då han laddade ner en app med frågesport om vilket lag som hade respektive fotbollslagsemblem. Han kände igen de som fanns på korten han hade.


Tisdagen 9/6 hade Felix skolavslutning. Tänk att han redan går ut ettan. De sjöng så fint tillsammans och när bara ettorna uppträdde för oss sjöng de bland annat "Groupie" och "Kossorna att tacka". Så fort det blev rörelser med blev Felix väldigt aktiv.

I onsdags när det var första dagen utan skola klädde Felix sig själv somrigt inför fritidsdagen. Barnen dukade också fint på morgonen så det stod färdigt när vi kom hem på kvällen.På kvällen var det dags för sista fotbollsträningen för säsongen. De avslutade med att göra skottkärrestafett och Felix var väldigt snabb på att springa med händerna.


I torsdags eftermiddag mötte vi upp min chef och bytte bil med honom. Jag fick låna hans BMW cab så att Felix skulle få åka i en bil med öppet tak. Vi åkte med nerfällt tak hela vägen hem från Göteborg men Nelly tyckte det var lite kallt att sitta där bak. Felix tyckte att det var coolt att åka men efter ett tag sa han att det varit ännu coolare om bilen var turkos.
På fredagen hade barnen studiedag så då åkte vi med caben till mormor och morfar så de också fick åka.


På eftermiddagen åkte Felix och lekte hemma hos sin fritidskompis Benjamin i ett par timmar.

När jag och Nelly kom hem medan Felix var och lekte började jag göra mig i ordning för att åka till jobbet på sommar-afterwork. Nelly ville också göra sig fin eftersom farmor och farfar skulle komma senare.


Helgen 13-15 juni var full av kalas. På fredagen kom farmor och farfar hit. När de kom delade de ut sina presenter till barnen. Nelly hade önskat sig ett draperi att ha under sängen och hon ville att Kim skulle sy det eftersom Nelly vet att hon kan sy. Nelly hade också en bestämd uppfattning om hur tyget skulle se ut. Det skulle vara ett tyg med sick-sack-mönster i rosa och vitt. Som tur var hittade jag ett sådant på nätet som Kim kunde köpa och sy. Bonuspresent var också två kuddar i samma tyg, Nelly blev mycket nöjd. Felix blev också nöjd eftersom han fick Minecraft på dator.


Barnen skördade sin första jordgubbe på fredagskvällen.Äntligen var dagen här som Nelly väntat på. Hennes femårsdag!
På lördag förmiddag hade Nelly sitt barnkalas för dagiskompisarna på Lekstaden. Alla som hon hade bjudit kunde komma så det blev fjorton barn. Lekstaden har precis byggt ut och Nelly trodde att det var för att hon skulle ha sitt kalas.


När vi kom hem på eftermiddagen förberedda vi oss för att ha släktkalas. Nelly somnade en stund hos farmor på altanen. Hon var trött redan under kalset eftersom hon kom i säng sent på fredagen. När sedan släkkalaset var färdigt var det två trötta barn som gick och lade sig sent på kvällen.

 

Farmor och farfar fick ett trädgårds-kasta-gris-spel av oss när de var här. Felix tyckte att det var väldigt kul att kasta de stora grisarna.

På söndagen 14/6 var Felix på kalas hos sin kompis Ellen. Men innan han åkte dit fick han öppna ett av sina födelsedagspaket. Det var hans sparkcykel. Ellen hade sitt kalas ute på en lekplats och Felix hade haft väldigt kul. Medan han var iväg passade Nelly på att bada i den lilla poolen. Hon var i en hel timma. Nelly satte också ihop sitt pappersdockhus som hon fick av sina kompisar Malva och Valter. Farmor satt och hjälpte henne att få ihop allt.
När Felix kom hem spelade han fotboll med Nelly och hennes nya egna fotboll. Hon har också börjat intressera sig för bollar.


Nelly mös i sin lilla koja under sängen som farmor Kim har hjälpt till att skapa.

Nelly fick en spargris som man ska måla själv av någon av sina dagiskompisar så den målade hon färdigt under eftermiddagen på söndag.


I måndags 15/6 var det Felix födelsedag och en av presenterna hade han öppnat redan dagen innan, en liten trix-spark. Han blev väldigt glad när han fick Skylander till Playstation vilket han tidigare inte velat ha.


I måndags började även sommarfotbollsskolan. De cyklar gemensamt från fritids och är på Romevi mellan kl 10-14 så det var en trött kille vi hämtade varje eftermiddag.

Nelly följde med Malva och Valter hem i måndags en stund efter dagis. När Nelly gick och lade sig sedan på kvällen blev hon jätte ledsen eftersom hon glömt sina nyplockade blommor hos dem. Som tur var lovade deras mamma att komma med dem till dagis nästa dag vilket hon gjorde.


I tisdags 16/6 ville Nelly också ha med sin cykel till dagis eftersom Felix har det dessa tre dagar. Ola fick åka och lämna cykeln på ett cykelställ utanför dagiset och när jag lämnade henne på morgonen  tog hon cykeln därifrån och tog grinden på andra sidan huset och cyklade runt och mötte mig och ställde sedan cykeln i stället utanför hennes avdelning. Hon var stolt över att den stod där. Det krävs inte alltid mycket för att få barnen glada.


I onsdags när Nelly skulle sova började hon tänka igen. Den här gången var hon arg på mig för att jag missat Ebbes kalas.  Hon berättade att alla kompisar utan hon varit där. Hon hade frågat Ebbes mamma och då hade hon sagt att Nelly varit bjuden och att jag fått inbjudan. Det visade sig sedan att hon skickat inbjudan via sms till fel nummer och att man bara skulle höra av sig om man inte kunde komma. Eftersom hon inte hörde något hade hon undrar var Nelly var. Stackars Nelly var så ledsen och det blev också Ebbes mamma så hon ska fixa ett eget kalas för Nelly i augusti. Efter en stund kunde Nelly somna.


I torsdags 18/6 delade barnen ut sommarpresenter till fröknarna. De tycker alltid att det är spännande att göra det och att överraska fröknarna.


När jag hämtade barnen på torsdagen gjorde jag det tidigare så att vi skulle hinna med att gå i Kungälv och fika och köpa skor till Nelly.


På midsommarafton 19/6 började vi morgonen att spela spel jag och barnen. Vi spelade ett bokstavsspel som Nelly fick i present av någon av sina kompisar.


Vid lunchtid träffade vi familjen Sagvall på Nordens Ark där vi hade picknick och dansade runt stången. Felix ville inte vara med och dansa men Nelly och Astrid tyckte att det var kul. Det började dock regna efter ett tag och då gav vi upp och åkte till ett soligt Ramsvik där barnen fick glass och där de kunde leka på lekplatsen. Vi åkte senare hem till dem och mös och stannade där över natten.
På lördagen åkte vi in till Lysekil och gick runt. Nelly och Astrid var så söta och gick och höll varandra i händerna. När det började att regna bestämde vi oss för att springa till bilen och åka hem.På söndagen (21/6) åkte vi till Liseberg. Det var lite mulet i början på dagen men sedan blev det väldigt fint väder och en perfekt dag för att gå runt där. Vi började med att åka Rabalder och den tyckte båda barnen var rolig att åka. Felix ville gärna åka den nya Mechanica men det var tydligen en åldersgräns på 10 år där så det räckte inte att vara över 140 cm. Förutom den så kan Felix åka alla attraktioner nu. Han åkte Balder men den tyckte han var för läskig så den vill han inte åka igen. Det har nog visat sig att han blir lite åksjuk när han åker. Han är kaxig innan han har åkt och efteråt vill han bara åka lugna grejer. Nelly däremot verkar inte alls tycka att något är läskigt. I år fick hon åka Lisebergsbanan och när vi hade åkt färdigt säger hon att hon vill åka igen.När Nelly åkte Farfars bilar åkte hon och jag den själv första gången. Efteråt så får man utskrivet ett fint körkort med sitt namn på. När Felix såg det ville han också åka den. När vi skulle gå igenom biljettkontrollen visade Nelly så gulligt upp sitt körkort, eftersom det då var okej för henne att få köra bilarna.Barnen tjatade om att de ville åka Flumeride från det att vi kom, men vi sa att vi avslutar med den eftersom man kan bli så blöt. När vi väl hade kommit fram till båtarna blev det något elfel så de stängde attraktionen resten av dagen. Oj vad sur Nelly blev. Hon vägrade att åka något annat och verkade inte förstå att vi inte kunde göra något åt det. När vi sedan gick över vägen för att åka Hanghai visade det sig att hon var för kort för den och det fick inte humöret att bli bättre.

Innan vi åkte hem fick barnen köpa varsin sak i shoppen. Nelly hade gått och suktat efter en heliumballong hela dagen så den valde hon och Felix valde en vit kanin. De verkade gilla det som de valde för Nelly sov med sin ballong i handen och Felix tog med sig sin ballong till fritids.I onsdags 24/6 var det bara fyra barn på Nellys avdelning på dagis så då bestämde de sig för att åka på utflykt till Ingetorpssjön för att bada, men det var lite kallt så de åkte hem till en av fröknarnas utomhusspa efter en stund där det var betydligt varmare. Men Nelly är nu den i familjen som har badat först i år.


I torsdags 25/6 när Ola hämtade Nelly på dagis hade hon gjort ett fint armband till honom i present. Hon är duktig på att göra presenter och teckningar till oss.


I fredags 26/6 var vi hos morbror Joakim på kalas och firade att han ska fylla 39 år. Som synd var hade han inte barnen denna veckan men barnen fick träffa kusin Hanna i alla fall. De ägnade i princip hela eftermiddagen på studsmattan.


Igår, lördag, hade vi lite kalas för familjen Winterlén och Eineving. Barnen var duktiga och tog på sig kalaskläder utan att vi behövde säga till dem efter att de hade duschat på morgonen. De var färdiga för kalas redan klockan 11 på förmiddagen och gästerna skulle inte komma förrän klockan 16. När det var dags att göra tårta ville barnen vara med och vispa ihop fyllningarna och givetvis smaka lite. Nelly tyckte att det verkade bli världens godaste tårta, men sedan när den väl serverades ville hon inte alls ha eftersom hon inte tyckte den blev god.

Hela eftermiddagen och kvällen lekte alla barnen med varandra. Pojkarna lekte mest med att spela Skylander och flickorna lekte med Nellys leksaker. När det var dags för barnen att få sina godispåsar fick de kasta frisbeegolf för att lyckas med att vinna en påse. Som tur var lyckades alla att träffa korgen.Idag på förmiddagen var Nelly på kalas igen. Dagen till ära hade hon klänningen som hon fick av familjen Eineving igår. Hon gjorde ett eget kort som hon gav till födelsedagskompisen Ebba.
Efter kalaset var det dags för barnen att åka till Småland för att vara på semester hos farmor och farfar till på fredag. Nelly sa tidigt på morgonen, "Jag längtar asmycket efter farmor och farfar". Det enda som Nelly ville packa ner var sitt Lego som hon fick igår och en stor rosa elefant som hon fått av mormor och morfar. Felix ville bara packa ner sitt gosedjur Jage och sin Iphone.


Framme hos farmor och farfar, framför körsbärsträdet som ska sågas ner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar