3 augusti 2015

Städning av barnens rum

Förra veckan kantades största delen av rensning. Jag och Nelly började med hennes rum i söndags 26/7. Till en början tyckte hon att det var kul men efter en timma tröttnade hon. Däremot hjälpte båda barnen till att testa pennor så det slutade med att vi slängde en tredjedel.Sedan fick jag fortsätta i ungefär åtta timmar till och mestadels själv. Det blev nog ungefär  två sopsäckar med saker hon inte vill ha längre och som vi antingen skänker bort eller slänger. När jag hade städat klart kom jag på att det hade varit bra med ett skrivbord till henne så det åkte Ola och köpte.


Innan Nelly gick och lade sig satte vi ihop två lådstativ att ha i garderoberna. Nelly visade en enorm talang att banka ihop grejerna. Hon är riktigt stark.


 
Jag och Nelly monterade det sedan på måndag morgon och det var en mycket glad och stolt flicka som satte sig vid sitt skrivbord. Hon satt där större delen av dagen och pysslade med olika saker. Hon lekte även med andra leksaker som hon inte hade hittat i röran tidigare. Vi får se hur länge detta håller.


 
När vi åt lunch i måndags frågade Ola mig om jag ville ha kaffe efter maten. Nelly säger då att hon gärna vill ha lite te. Hon fick lite turkiskt äpple-te som hon tyckte var väldigt gott.

 
Efter det att Nellys rum blev klart tog jag  och Felix tag i hans rum. Jag trodde inte att det skulle ta lika lång tid som Nellys men set tig längre tid. Det jobbigaste var att rensa allt lego. Hela hans skrivbord var fullt av lego och nu är det städat så att han kan sitta och skriva och rita vid ena halvan och bygga lego på andra. 
Felix satt sedan och grejade vid sitt skrivbord sedan kommer han ner med en lapp till mig. Då blev jag rörd och kände att det var värt allt slit.

 
I tisdags 28/7 jobbade jag och då hade Ola och Felix tagit fram våra gamla dansmattor till Nintendo Wii. Felix tyckte att det var jättekul och utmanade till och med morbror Joakim.

 
I onsdags var mormor och morfar här och hälsade på. Nelly visade då för oss att hon faktiskt kan läsa riktigt bra. Vissa av orden var svåra men de som är inringade klarade hon riktigt bra.

 
Joakim var också här i onsdags och efter middagen var Nelly gullig och masserade honom. Hon tog också en runda över till mormor och morfar också.

 
Efter middagen satte jag och mormor oss och kollade igenom gamla kort och det gillade även barnen att titta på. De satt där så gulligt på gästsängen och tittade.

 
I torsdags var Nellys kompis Ida och Felix kompis Tobias här och lekte. Ida och Nelly har inte träffats på hela sommaren så de hade längtat efter varandra. Ida var så gullig och berättade för mig hur mycket hon hade saknat Nelly och hur roligt hon tycker det är att leka med henne. Det känns kul att höra.


 
Senare på torsdag eftermiddag åkte jag och barnen till Kungälv och köpte var sin skrivbok till dem och en penna. Jag köpte också guldstjärnor som de ska få i boken när de har skrivit duktigt. Nelly var väldigt ambitiös och skrev stora och lilla a  på en hel sida. Det slutade med en guldstjärna. Felix var alldeles för trött och började gråta när han skulle försöka skriva fint. Han får prova en annan dag. Fröken har nämligen sagt att vi ska öva med honom att skriva lugnt och inte stressa fram bokstäverna.


 
På fredag var jag och barnen och handlade inför att familjen Berlin skulle komma hit på middag på kvällen. Vi mötte upp mormor och morfar på City Gross och de bjöd barnen på fika. Felix valde ett wienerbröd med grädde på och Nelly ett litet hjärta.

 
På fredags kvällen kom sedan familjen Berlin. Barnen lekte för fullt och provade till och med att andas under vatten med Olas dykgrejer. Det slutade med att hela familjen stannade över natten och sedan stannade Emil och Hugo till lördag eftermiddag då det var dags för oss att lämna Felix och Nelly hos dem för att sova över där. De hade haft det bra hos dem och Felix provade att åka med sin kick-bike på rampen som de har i närheten av deras hus. 
När vi hämtade barnen skulle vi också åka och hämta vår bil hos Felix kompis Levis föräldrar som vi var med på lördagen och då ville Levi att Felix skulle komma dit och leka. Vi släppte av Felix där och senare på eftermiddagen följde Levi med hit och sov över. Ja, nu kan inte Felix säga att han inte lekt med kompisar på länge för han har lekt med någon varenda dag det sista.

 
Idag, måndag, var jag och jobbade och Felix följde med Levi hem och lekte igen när hans mamma kom hit för att hämta honom. Nelly och Ola var här hemma och grejade och var duktiga. Som belöning åkte de in till Kungälv och tog var sin yoghurtglass.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar