14 juli 2014

Strandhäng

Förra måndagen (7/7) var vi och vaccinerade hela familjen för hepatit A inför vår Turkietresa. Vi passade även på att ta TBE-vaccin, men inte Felix för han har tagit färdigt sina sprutor och ska bara fylla på om ett år eller två. Barnen var snälla och gick fram och höll Ola i handen medan han fick sin spruta. Efter att vi tagit sprutorna fick barnen och Ola var sin kulglass.



I tisdags åkte vi till Lysekil och hoppade på familjen Winterléns fina segelbåt. Vi seglade med dem till Hunnebostrand under hela dagen. I början satt barnen mest nere i båten och ville inte vara uppe och titta sig omkring, eftersom Oscars Ipad lockade mer. I slutet av färden däremot ville barnen sitta framme vid fören och vinka på alla andra båtar som vi mötte.






Vi stannade till när vi var halvvägs och åt lite lunch och då passade även papporna, Oscar och Felix på att bada. Stackars Felix var van vid 35 gradig pool här hemifrån så han blev helt förvånad när han hoppade i och det var runt 18 grader. Han stelnade till och fick smått panik och ville upp direkt.


När vi kom fram till Hunnebostrand kom även familjen Sagvall dit och åt räkor med oss.


Onsdag, torsdag och fredag var jag och barnen i Aröd och badade ihop med familjen Berlin. Barnen fiskade krabbor, lekte i sanden och i havet. Det var mysiga dagar och barnen njöt av att kunna springa runt och leka med varandra och alla andra barn som var där. Felix sa att det var så roligt att vara där eftersom han hade flera kompisar där.











Det var mysigt att bada med pappa när vi kom hem.

I torsdags följde Hugo med oss efter stranden och sov över här till på fredagen. På torsdagskvällen tog Ola med sig killarna och gick på bio, Draktränaren 2 på Bergakungen.




I fredags var jag och barnen och pantade alla deras pantburkar som de hade sparat ihop, delvis genom arbete hos faster Pirre och Feffe. Felix hade fått ihop hela 78 kronor och Nellys var lite mer blygsamt med 9 kr.

I lördags förmiddag var Nelly lite trött och kinkig så Felix sa att han försöker få henne att sova lite middag. Han tog med henne in till hennes säng och läste en saga för henne, men dessvärre fick han henne inte att somna men hon blev ändå på bättre humör efter att ha fått ligga och gosa med sin bror.


Senare på lördagen var Felix på kalas hos Adrian och det var på Molekylverkstan i Stenungsund. Felix tyckte att det var ett väldigt roligt kalas med en massa experiment och lek. Medan Felix var där passade jag och Nelly på att gå runt och mysa i Stenungsund.




På lördag kväll kom familjen Ek hit och åt middag med oss. Det slutade med att Henrik sov över hos oss och stannade till söndag eftermiddag. Han och Felix satt och spelade mycket på Ipaden och lekte med lego.




På söndag eftermiddag gick jag och Nelly ut på en långpromenad. Hon fick sitta i sin gamla sulky eftersom vi gick över en mil. När vi hade gått en kilometer frågade Nelly om vi snart var framme så jag undrade om hon skulle klara av att sitta still så länge, men det gick bra. Hon hade med sig sin ena docka som hon kunde sitta och leka med. Hon satt också och pratade under i princip hela promenaden och kommenterade allt som hon såg.


När vi kom hem var nog Nelly lite trött för hon snubblade på golvet i hallen och slog i hakan i golvet. Hon blev jätte ledsen och vi såg först inte vad som hände, men efter en stund såg vi att hon var röd på hakan och det blev värre och värre blåmärke under kvällen. Det var inte konstigt att hon blev så ledsen.


Idag var Nelly och lekte hos Ebba i några timmar och Alice (grannen) var här och lekte med Felix. När de hade varit här i fyra timmar ville de leka hos Alice en stund också så de lekte nästan hela dagen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar