19 oktober 2014

Gymnastikfröken

Förra lördagen (11 okt) var jag vikarie på Nellys barngymnastik och jag hade lagt upp det lite annorlunda mot hur de brukar ha uppvärmning och barnen verkade tycka att det var kul, men det tog ett tag innan de lärde sig rörelserna. Den som tyckte att det var allra roligast var ju Nelly och hon har nog aldrig varit så framåt och pratat som hon gjorde den här gången.



Efter gymnastiken var vi iväg och handlade massa vinter-  och höstkläder till barnen. Vi handlade också innebandyglasögon till Felix. Han hade på sig dem på träningen på söndagen och det hade gått bra att ha dem på sig och det kändes nog skönt eftersom han fick en boll i ansiktet gången innan.


I söndags var barnen med och rullade köttbullar till middagen. De blev riktigt jämna och fina och smakade super. 


I veckan har det varit en hel del prat om gummibandsarmband som barnen gör själv. Jag har länge tänkt köpa detta till barnen men har inte blivit av. Nu kände vi att vi får göra det eftersom de har börjat byta sina armband med varandra på fritids och skolan. Felix hade fått några stycken trots att han inte hade något att byta bort. 

I tisdags ville Felix prova på en sida på Fronter (skolans hemsida) där det fanns olika mattetal. Till slut klickade han på den svåraste nivån och då visade det sig att han kunde lösa alla talen och jag blev verkligen helt chockad. När jag frågade hur han tänkte sa han, ” 93+51. Jag tar bort 10 från 50 så blir det 100+40+4.”


I torsdags var Ola på utvecklingssamtal med Felix och hans fröken Sara. Även hon har konstaterat att Felix är väldigt duktig på matte. Tydligen så har han redan uppfyllt de målen som de har på de elever som går i årskurs tre. Det innebär att han nu kommer få egna uppgifter som han ska sätta in i en pärm eftersom de andra uppgifterna är för lätta. Han ska ändå lösa vissa enkla uppgifter som hans klasskompisar räknar för att se så att han verkligen förstår allt. Fröken har även mycket samtal med Felix så att hon förstår hur han tänker.




Felix hade skrivit en lapp till fröken som han hade med på samtalet
Även läsning och skrivning går bra för Felix och det han ska öva på är att ha ett uppehåll när han läser en text med punkter, kommatecken m.m. Han ska också lära sig när man ska använda stora och små bokstäver.

Felix har fått gå upp från B-nivån i läsläxeboken till C. Det är smart att de har tre olika nivåer på texterna men frågorna till texten är de samma.

Felix har samma bokserie i skolan som jag hade när jag var liten. Böckerna heter Äppel, Päppel och Felix verkar tycka att de är lika roliga som jag tyckte.


De har en skrivbok på skolan som heter Finboken och i den ska de både rita och skriva det finaste de kan. Här är två sidor från den boken.



Även Nelly har fått ett ökat intresse för att skriva och hon har sakteliga börjat att lära sig att ljuda sig till en stavning. 

I torsdags var Nelly på utflykt med dagis och de åkte till Universeum. Ola hade packat ner en hel del plättar och kex och det var inte en smula kvar när Nelly kom hem så mätt var hon i alla fall.



Nelly tyckte att Felix var så busig en morgon så hon konstaterade att när hon och Loke får barn ska de inte vara så busiga.

Igår köpte jag gummibandsarmbandsgrejen till barnen så nu har de hela armarna fulla med armband.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar