7 december 2014

Innebandy-vm

I måndags var det julfika och pyssel på Felix fritids. När vi satt där och pysslade säger Felix, "Mamma du har inte glömt att det är pingis idag va?" Det är tur att han har koll för det var just det som jag inte hade kommit ihåg. Ola fick skynda sig hem från ett möte eftersom jag skulle vara på föräldramöte på exakt samma tid som Felix pingis var. Alla blev nöjda för Felix hann till sin pingis och var mycket nöjd med det.


I tisdags var det dags för lussekattsbak här hemma och barnen fixade allt förutom att göra degen. De rullade varenda degklump och gjorde fina bullar av dem.




Varje morgon när barnen äter frukost brukar de lyssna på radiokalendern nu under hela december. Barnen har kommit överens om att Nelly ska öppna alla ojämna luckor och Felix de jämna. Undra just varför Felix var den som bestämde detta. Man förstår att han har tänkt till när julafton är. Vilken slump att det blir Felix som får öppna den luckan.




I onsdags var vi hemma hos mormor och morfar för att ha det årliga pepparkaksbaket. Morfar hjälpte barnen och de bakade tills de blev trötta. Nelly blev så trött så att hon somnade i morfars knä framför tv:n.




I fredags passade vi kusinerna Hanna och Alexandra och de sov över här tills på lördag. Vi lagade hemmagjord pizza till middagen på fredag och barnen fick välja det som de ville ha på sin del. Efter att vi hade ätit så blev det lite godis och tv-mys. Det var dock inte så långt mys för barnen var jätte trötta och alla fyra somnade nästan direkt när de lade huvudet på kudden.


På lördag morgon badade de tre flickorna skumbad tillsammans och mestadels gick det bra förutom när de skvätte vatten på varandra.Efter badet åkte jag och barnen till Bäckebol och köpte skor till Felix bland annat. Vi avslutade utflykten med fika och handling på Plantagen innan det var dags att lämna tillbaka kusinerna.




På lördag eftermiddag kom farmor Kim och farfar Bengt hit för att fira pappa Ola som fyller 38 år idag, söndag. Vi hade lite fika med dem och Ola fick sin paket av oss också så att han använda den en del innan helgen var slut.


Efter fikat åkte jag och Felix in och kollade på Sveriges första match i innebandy-vm. Det var första gången som Felix var på landskamp och jag var tveksam till att han skulle tycka att det var roligt fram till slutsignal, men det tyckte han och han satt och var koncentrerad hela matchen. Han ville inte gå förrän slutsignalen hade gått så att han inte skulle missa en sekund. Vi får försöka få till ett matchbesök till innan vm är slut.




Idag fyller pappa Ola år och vi väckte honom med skönsång och teckningar från barnen bland annat.



På förmiddagen ordnade farfar Bengt en julmustprovning och det blev Apotekarnes julmust som vann. Bengt och Nelly tyckte Nygårds och Felix, Kim och jag tyckte Apotekarnes.






På eftermiddagen kom barnens kusiner med fäder hit plus mormor och morfar. Vi hade kalas för Ola och firade med lunch, tårta och annan fika. Barnen lekte väldigt bra ihop och vi märkte knappt av dem förutom när vi åt. Felix hade längtat efter att få vara med Lucas så det var kul att alla barnen kunde komma.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar