31 december 2014

Gott nytt år!

På julaftons morgon vaknade barnen tidigt och skrek att tomten hade varit med paket och lagt i deras strumpor och under granen. De gick igenom varenda paket som låg där och Nelly sa att hon inte orkade vänta på att öppna sina paket.


Nelly glömde snabbt det eftersom det kom fler paket i strumpan som hon fick öppna. Barnen hade även önskemål att ställa ut gröt till tomten och de hade hört på tv:n att han var tvungen att äta med träsked och att han ville ha smör på. Vi ställde gröten i carporten och efter en timme var tomten där och åt lite.Självklart var barnen tvungna att ta sig ett julbad på självaste julafton.


Ola och jag kom på att vi skulle överraska barnen med att komma med en liten julklapp med drönaren. Oj vad de blev glada. Felix sprang ut på altanen för att se om det var tomten som körde, men det var bara Ola. 

Lagom till att Kalle och hans vänner började kl tre kom mormor, morfar, morbror Joakim och kusinerna Lucas och Isabelle. Vi hade en mysig kväll och fick besök av tomten och även tomtemor. Tomten hade med sig några paket till i sin säck. Nelly hade gjort en hel hög med julklappar till oss. Allt var i lera och hon hade verkligen kämpat inför den här dagen med alla fina lersaker.

Vi avslutade kvällen med att kolla på en film med olika roliga sketcher med Robert Gustavsson och dessa ville även barnen titta på. Nelly bad om att få lägga sig efter en stund och Felix somnade helt utmattad i soffan.
På juldagen åkte vi till farmor och farfar i Rottne. Även faster Pirre och Feffe kom dit en stund. Senare på eftermiddagen/kvällen öppnade vi julklappar igen och barnen fick många fina saker. Felix fick bla. sin första önskan och det var Fenix eldtempel.Nelly och farfar byggde det legot som Nelly fick och innan vi åkte hem var det fullt ihopsatt.


Felix byggde det mesta av sitt lego själv men vi fick hjälpa honom lite då och då med legobitar som satt fast för hårt för honom att ta bort bland annat.


Kim hade köpt lite spel som hon och barnen spelade. Bland annat var det ett spel med grodor där man skulle skjuta iväg grodorna och se var på poängtavlan de hamnade. Kunde man pricka en groda i hinken på mitten fick man 100 poäng och Felix lyckades med det en gång i alla fall.


Samma dag (27/12) som vi skulle åka hem kom snön. Barnen fick vara ute och leka lite så att de skulle orka sitta still i bilen hem sedan.På morgonen på söndagen (28/12) åt barnen frukost i sina nya frukosttallrikar och äggkoppar som de fick av farmor och farfar i julklapp.Efter frukosten ville de ut och åka pulka i den snön som hade kommit. Jag och barnen gick till sandhålan och åkte i backarna där. Felix och Nelly var lite gnälliga eftersom de var trötta efter alla sena kvällar under julhelgen. Mestadels hade vi väldigt roligt men det slutade inte så bra för Felix för han gick in i i ett buskage och hittade inte ut och fastnade. Jag såg att det inte var någon fara och fick guida ut honom.

När vi kom hem igen efter att ha varit ute ett tag fick barnen var sin mugg med O'boy. Jag började rensa bland en massa gamla papper och hittade en teckning som Felix hade gjort efter sommarlovet. Det var antagligen en bild från Turkiet.


I måndags (29/12) var vi på bio och såg Sune i fjällen. Barnen tyckte att filmen var bra, men Nelly var väldigt trött i slutet av filmen.Efter filmen gick Ola och jobbade lite och jag och barnen var och handlade lite i stan inför nyårsfirandet. Vi var bland annat på Ica Focus vid Liseberg och handlade lite och där hittade Felix en pasta som han så gärna ville ha. Det var en ekologisk fiberpasta i tre färger och det ville han ha till lunch nästa dag och det fick han givetvis. Nelly var dock inte lika nöjd över valet.Barnen fick varsin discolampa i julklapp och de hade lite party i vardagsrummet i tisdagskväll då de drog ner täcke och allt möjligt och rullade runt i.


Efter discot hjälpte barnen mig att skiva potatis till nyårsaftonens potatisgratäng. Felix tryckte ner potatisarna med en väldig kraft.


På nyårsaftons morgon fick barnen duka deras bord som de skulle sitta vid på kvällen. De tog lite väl många serpentiner så vi fick rensa upp lite eftersom inte tallrikarna fick plats. Felix kom på att de skulle göra namnskyltar också. Nelly fick avgöra var de yngsta barnen skulle sitta och Felix var de äldsta skulle sitta.


Barnen verkade ha en rolig nyårsafton och de åt gott och satt sedan på kvällen och tittade på film allihop. De drack mycket vatten då Ola hade gjort isbitar i alla möjliga former som barnen tyckte var roligt att få i sina vattenglas. Felix och Amanda skrev olika lappar till varandra och en av lapparna hade Felix skrivit en fråga på till Amanda. Han undrade vem av honom, Abbe och Adrian som Amanda ville pussa. Amanda visste inte vem Abbe var, vilket är en gammal dagiskompis till Felix och Adrian var med på nyårsafton. Jag vet inte vem hon svarade men det var lite gulligt att han skrev en sådan fråga.

Vid tolvslaget var Alla barnen vakna förutom Nelly och de två yngsta flickorna Astrid och Alma. Nelly kom vid niotiden och bad om att få gå och lägga sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar