21 december 2012

Julgran

I lördags var vi ute och handlade julgran och andra saker inför julen. Vi bestämde oss för att äta thaibuffé och det gillar även barnen. Felix gillar friterade räkor och Nelly gillar nog i och för sig mest riset.


I förra veckan fick jag några gamla kortspel av en kollega som hennes döttrar hade haft. Jag och Felix spelade igenom dem på lördag eftermiddag och favoriten blev ett spel där man skulle lägga undan kort som tillsammans blev tio. Det var lätt så länge det var två kort som blev tio men när man skulle lägga ihop tre kort blev det lite värre.


Vi köpte bland annat ett påslakanset till Nelly när vi var ute och handlade. Hon fick välja motiv själv, men det visade sig att hon trodde att det var en bok för hon bad mig läsa ur den när vi stod i kassan. Nellys rum har stått färdigt ett tag, men nu var det dags att klippa navelsträngen och låta henne sova där. Hon somnade gott och trivdes i sitt rum och med sitt nya påslakan.Nelly överraskade mig med att räkna till tio helt själv. Den enda siffran hon har svårt för är fyra, men det kommer nog snart släppa.

I söndags morse klädde vi julgranen och barnen tyckte att det var väldigt spännande och de trodde att tomten skulle komma direkt när den kom in. Felix fick lov att dela ut alla sina paket som han har gjort på dagis. Tydligen var det Ola som varit snällast för han fick de flesta paketen och det var tydligen på grund av att det var Angry-Birds-grejer som Felix gjort av lera.Nelly tömde pepparkaksburken
På söndag eftermiddag var det dags att åka iväg en snabb sväng på kalas hos kusin Isabelle som fyllde fem år. Vi hann bara vara där en timme för sedan var det avslutning på simmet och vi har beslutat för att inte fortsätta med det till våren utan åka och simma själva hela familjen istället.


I måndags var Nelly dagens barn på dagis och det innebär nu i juletid att man får en pepparkaka med dagens siffra på. Det var nummer 17 på Nellys och hon fick lov att äta den i bilen på vägen hem.


I dag var vi på Lisebergsteatern och kollade på Pippi Långstrump. Innan vi åkte dit var Nelly rädd för någon tiger, men jag förklarade för henne att det inte fanns någon tiger med i Pippi. Hon sa till mig att hon inte ville att tigern skulle äta upp henne och stoppa henne i sin mage för hon vill vara i sitt hus med oss. Det slutade med att både hon och Felix tyckte att teatern var bra och Nelly satt och applåderade glatt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar