7 mars 2013

Skidresa

Nu var det över två veckor sedan som jag skrev i bloggen. I fredags för nästan två veckor sedan var Ola ute med jobbet och jag och barnen skulle äta middag själva. När jag frågade dem vad de ville ha till mat ville Felix ha korv. Vi gjorde det lite roligare genom att göra en mat-igelkott. Barnen tyckte att det var kul att äta från denna igelkott och åt som aldrig förr.


Nelly gillar att leka med sina dockor och även med sina pärlor. Hon har nu kommit på att hon kan kombinera detta med varandra och matar därför dockan med pärlor. Hon sticker in en massa pärlor i munnen på dockan som jag sedan får hjälpa till att plocka ur. Självklart måste dockan också ha Nellys haklapp på sig.



Förra söndagen (24/2) var vi iväg och åkte skridskor i området uppe i Diseröd. Felix har åkt en gång tidigare, men det var två år sedan så han stapplade fram, men det gick bättre än vad vi trodde. Han blev ledsen när han ramlade men han har mycket bra balans så får han bara prova på det några gånger till kommer det nog att släppa. Nelly var inte så stabil och klarade inte av att stå på skridskorna själv, men hon ville ändå åka själv. Till slut fick vi ge upp och åka hem eftersom Nelly kissade på sin overall.









På söndagskvällen var det dags att klippa barnen. De var så fruktansvärt långhåriga så Nelly kunde knappt se för sin lugg, men först ville hon inte alls klippa den. Felix ville gärna få kortare hår så det gick väldigt bra att klippa honom. Han var nog lite för trött för han somnade medan jag klippte honom, men vaknade sedan till liv igen när jag hade klippt färdigt honom.



När Nelly äter frukost vill hon gärna ha med sig något av sina gosedjur och så även förra tisdagen. Den här dagen var det dags för Pelle-bä att få vara med.


Felix avdelning på dagis har haft snickardagar. De har fått rita en modell på vad de ska bygga och sedan bygga utifrån den. Felix hade ritat en trappa och en drake och den hade han sedan fått till med träbitar.


I torsdags förra veckan var jag och barnen och provade ut pjäxor och skidor till våra resa till Läde. Barnen var lite trötta efter en dag på dagis, men det gick ändå bra och barnen var så skötsamma och gjorde precis det som han som hjälpte oss i butiken bad dem om.


Efter det att vi hade provat klart pjäxorna åkte vi och åt på Mc Donalds. Nelly satt och ville äta upp varenda smula av maten så det tog lite tid. Hon älskar verkligen mat vår lilla tjej.


I lördags morse var det dags att åka till Läde, som ligger en mil från Mora. Vi skulle bo med familjen Berlin i deras torp som de har där. Vi bodde ute i ett härbre och familjen Berlin inne i torpet. Det var så mysigt och barnen tyckte att det var roligt att ha några dagar tillsammans. På söndagen gick vi och tittade på Vasaloppet och efter det åkte vi pulka allihop.










Nelly fick sova i en mysig barnsäng i Härbret.
På måndagen åkte vi till Orsa och åkte skidor. Vi hade hyrt en skidlärare som hette Joel som skulle hjälpa mig och barnen att åka skidor. Nelly ville inte alls åka med honom men vi tänkte att det skulle gå över när hon väl började åka, men hon hade stått och ropat efter mamma under hela turen nedför backen så det var bara att ge upp. Hon var så trött så hon ville bara vila sig i pulkan. Felix däremot ville gärna åka och han var duktig redan innan han började åka med Joel, men efter det att han hade åkt med honom blev han  bättre på att svänga.


På tisdagen och onsdagen var vi vid Gopshusbacken och åkte. Där åkte Felix helt själv uppför backen med ankarliften och kunde hoppa av själv utan problem. Han åkte sedan slalom ner och när han inte gjorde det hoppade han över kullar som var vid backen. Det är fantastiskt att så små barn är så duktiga på att åka. Igår (onsdag) var sista åkdagen och då kissade Felix typiskt nog ner sig när han var på väg upp med ankarliften. Han försökte förklara för mig efteråt att han inte kunde hoppa av liften och att det var därför han inte åkte slalom ned för backen utan åkte bara rakt ner för att han skulle kunna komma till oss så snabbt som möjligt. Jag fick ta av honom alla kläder för allt var nerkissat och typiskt nog hade vi inte med extrakläder eftersom vi bara skulle åka några timmar. Ola fick åka till torpet och hämta lite nya kläder så att Felix kunde åka igen efter lunchen. Det var synd om Felix som fick stå på med overallen framför sig så att han inte skulle behöva stå naken framför alla de skolbarnen som var där och hade friluftsdag.






På kvällarna var det skönt att komma in och mysa framför tv:n efter dagar ute i skidbackarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar