13 maj 2013

Vattkoppor

I veckan har barnen varit på dagis precis som vanligt, men bara måndag till onsdag. Felix har gjort en massa fjärilar och bland annat en stor tistelfjäril som sitter på väggen på dagis.



I tisdags fick Nelly följa med Ida hem efter dagis och hon var hos henne i ungefär 1,5 timme innan jag hämtade henne. De var ute och lekte i Idas lekstuga när jag kom och Nelly blev absolut inte glad när jag kom och skulle hämta henne. Hon sa att hon skulle flytta till Ida och att hon inte alls tycker om sitt rum. Efter ett tag när jag sa att jag tyckte att det var tråkigt att hon skulle flytta ångrade hon sig och ville väldigt gärna följa med hem.



Det verkade som att veckan var tuff för båda barnen somnade i soffan en kväll var. Nelly har börjat avvänjning av att sova middag och ibland är det svårt för henne att klara det, men vi får utvärdera det ett tag nu och se om hon trots allt behöver sova lite. Tydligen har de svårt att få henne att somna på dagis och hon vill hellre vara uppe och leka.


Torsdag och fredag var lediga dagar och då passade jag och barnen på att åka till Lekstaden. Barnen leker så bra där och Felix är snäll och tittar till sin lillasyster om hon kommer till hinder som hon har svårt att komma över. Den här gången var det femte gången som vi var där och då får barnen ett körkort, vilket vi får hämta om en vecka och sedan fick de även en gratis Slush (isglass i flytande form). Nelly rös mycket när hon sög ur sugröret första gången eftersom det blev så kallt, men efter ett tag var hon mer bekväm med känslan och ville gärna dricka upp allt.



När vi var och handlade efter besöket på Lekstaden såg jag att de hade börjat med en barnklubb på Maxi. Vi gick och skaffade ett medlemskort till både Felix och Nelly.  Om man visar upp medlemskortet när man kommer dit och handlar får man välja mellan att få en av fem saker exempelvis korv med bröd, mjukglass och såpbubblor. I fredags valde de såpbubblor. De var ute och blåste slut allting nu under helgen. De tycker det är roligt när en av dem blåser och den andra ska fånga bubblorna.




I fredags var det farfar Bengts födelsedag och det firade vi här hemma trots att inte Bengt var här. Ola köpte en tårta som vi satt och kalasade på. Detta var mycket populärt hos vår tårtälskande Felix.



Under helgen har vi varit hemma och grejat och lekt. Felix skrev sina inbjudningskort till sitt kalas på Universeum. Han skrev allt själv och var stolt över att han hade klarat av att skriva allt. På inbjudningskortet var det ett par glasögon som man ska färglägga och klippa ut och ha med sig till kalaset. Felix och Nelly färglade sina glasögon och de kommer nog hitta många nycklar på kalaset med dessa.



Vi har också dragit fram Olas gamla spel och det mest populära av dem var Tjuv och Polis så det vill Felix spela hela tiden.


I lördags var jag och barnen i Kungälv och köpte nya gummistövlar. Vi gick även in och köpte kepsar till både Felix och Nelly. Felix kom på att han hade luva på tröjan och kunde göra så att han såg ut som Sean Banan. Nelly blev ledsen och ville också se ut som Sean Banan med luvan så det fick vi givetvis ordna.



I söndags gjorde Felix en egen bok med bilder och text, vilken han gärna ville ha med sig till dagis och visa. Jag ska lägga in den här på bloggen när vi hämtat hem den. Det var en mycket spännande bok.

Natten till idag märkte vi att Nelly andades tungt och det visade sig att hon hade 39 grader i temp. Ola var därför hemma med henne, men strax efter lunch ringde de från dagis och sa att även Felix hade förhöjning. Nu på kvällen visade det sig att han börjat att få vattkoppor så det är väl bara att vänta och se hur många han kommer få totalt och när de börjar klia.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar