7 juli 2013

Mormor fyller år

Den här veckan har varit full av kalas. I måndags började vi med att fira morbror Joakim som fyllde 37 år. Innan vi åkte och firade Jocke var Nelly så trött så hon gick och lade sig och sov middag självmant. När jag gick in för att titta till henne hade hon somnat med kockmössan på huvudet.




På Jockes kalas träffade barnen alla sina kusiner och de sprang runt och lekte hela kvällen. Som vanligt när det är dags att åka ville barnen inte åka med hem.





I tisdags efter simskolan var slut åkte jag och barnen in till Göteborg. Först åkte vi till mitt jobb och var där en timme för att sedan vara hela eftermiddagen på pappa Olas företag. Jag och deras ekonom skulle göra deras årsbokslut och Ola var tvungen att vara på ett möte så barnen fick snällt sitta instängda med oss i ett rum. De var jätteduktiga och satt och målade och spelade spel.




I onsdags var det mormors födelsedag och barnen hade målat varsin teckning till henne som stod på bordet när mormor och morfar kom för att passa barnen. Teckningarna satt de och målade på pappas jobb igår.


När mormor och morfar kom var de här samtidigt och hämtade den lilla grävmaskinen som varit här. När de körde bredvid vår blå bil började Nelly oroa sig att de skulle gräva med sig vår bil. När morfar sa att det inte gör något om de tar med sig den bilen svarar Nelly, "Jo, vi måste ha den för att kunna åka och handla på Maxi".

Nelly hade under eftermiddagen frågat mormor och morfar varför flugor finns och i samband med det hade morfar sagt något med att "Ja, varför finns jag och mormor?". Då hade Nelly sagt, "För att ni ska kunna passa oss när inte mamma och pappa kan."





I torsdags var Ola också hemma och då följde han och Nelly med Felix till simskolan. Han och Nelly låg gott på en filt medan Felix slet i vattnet. På vägen hem hämtade Ola ett paket som kom på posten och i den stora kartongen ville gärna barnen sitta och måla.



På eftermiddagen var barnen ute och cyklade och Nelly hade fått koll på hur man skulle trampa framåt nu utan att bromsa cykeln hela tiden.


I lördags var vi på födelsedagskalas hemma hos mormor. Där fick barnen springa runt och leka med kusinerna igen. Felix och Lucas spelade mycket fotboll och tjejerna lekte med annat tillsammans.





På vägen hem stannade vi vid Ingetorpsjön så att barnen fick doppa sig lite. Felix sa nämligen innan vi åkte att det nog var bäst om han tog med sig badbyxor eftersom han nog behövde svalka av sig lite under eftermiddagen.



Idag har barnen varit ute och lekt på altanen nästan hela dagen. De badade i sin lilla pool och lekte någon lek där de skulle sitta på en stor badring och när de ramlade ner från den fick de olika poäng beroende på hur de ramlade. De lekte och hade skoj utan att bli ovänner en enda gång och det är inte varje dag.



På eftermiddagen kom Jocke och barnen en sväng och hälsade på.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar