14 juli 2013

Sommarlov i Rottne

I onsdags kom jag och barnen iväg till farmor och farfar i Rottne. Vi stannade och åt köttbullar med mos i Halmstad och sedan åkte vi utan att stanna någon mer gång. Barnen fick en ny dvd-spelare så att de kunde titta på film båda två och det var första gången som Nelly tittade på film när hon åkte bil så det var intressant att se om hon skulle bli åksjuk eller ej och hon klarade det.


Vi var framme Rottne strax efter klockan två och då började barnen leka direkt och Felix kastade sig som vanligt på farfars Ipad.





Farmor och farfar hade gjort en liten lekplats till barnen med balansgång och gungor. Nellys favorit blev inte helt oväntat gungorna.




Barnen åt även en hel del körsbär ifrån körsbärsträden som är vid gungorna.


Jag tog en bild på Nelly i onsdags och när jag satt och jobbade senare på eftermiddagen tittade jag på en bild på faster Pirre och upptäckte hur lika de var varandra.













I torsdags fortsatte lekandet  med farmor och farfar. De sparkade fotboll, gjorde bananer av lera till djuren i djurparken som Kim och Felix har jag gjort tidigare. 




Nelly gör sit-ups
Barnen fick provköra deras nya åkgräsklippare. Felix kunde både gasa framåt, backa och styra själv, men ibland behövde farfar Bengt hjälpa till när svängarna blev lite för snäva. När Nelly fick höra att Felix hade kört gräsklippare ville självklart även hon prova att köra och det fick hon.




I torsdags och fredags var vi nere vid sjön. Barnen cyklade dit och farfar fick följa med och hjälpa Nelly. Hon klarade av att trampa hela vägen ner till sjön och tillbaka vilket är nästan 2 km. På fredagen när hon kom tillbaka från cykelturen sa hon att hon var trött och svettig och torkade sig över pannan.



Vattnet var lite kallt (17,5 grad) i torsdags och då var inte alls Nelly sugen på att bada, men Felix däremot tyckte att det var härligt. På fredagen var det mer uppvärmt och då var Nelly i lite längre, men hon var sugen på att cykla hem ungefär en timme innan vi skulle gå hem så hon gick runt med cykelhjälmen så att hon skulle vara redo.












Innan vi gick från sjön i fredags kom det en mörkhyad tjej dit och hon hade stort lockigt hår (som en mikrofon). Nelly sätter sig och pekar på henne och säger, "Titta farmor vilken rolig pojke".  Kim fick tysta ner henne och förklara att man inte pekar så på folk.

I torsdags kväll kom Kims bror Hans-Erland hit och hans fru Vivianne. De hade med sig sin hund Gizmo och det uppskattades av barnen. De bråkade lite då och då om vem som skulle få hålla hunden i kopplet. Felix gick och hämtade en dyna till hunden när vi satt och fikade så att han skulle få ha något mjukt och skönt att ligga på.



Nelly ville ha på sig sin favoritklänning i fredags när hon själv fick välja ut kläder. Anledningen var som vanligt att hon ville att den skulle stå rakt ut när hon snurrar och det gör just denna klänning.





I fredags kom faster Pirre hit och var med oss fram till söndag morgon. Det var längesedan barnen träffade henne. Felix började diskutera Nintendo med henne med en gång och Nelly ville visa henne en massa saker. Feffe var inte med för han skulle åka till sina föräldrar. Vi satt och pratade om att Feffe har fått vattna Pirre och Feffes alla planteringar de har på balkongen och då avbryter Felix och säger, "Pirre! Jag tror jag vet varför Feffe rest iväg. Han orkar nog inte vattna mer."



Igår när vi hade ätit färdigt den grillade middagen klingade Felix i glaset och ställde sig upp och höll ett tacktal för maten. Vi hade nämligen frågat honom tidigare om han tänkte hålla tal då han satt och klingade i glaset men då var det inte aktuellt, men efter ett tag hade han sugit på karamellen och bestämt sig för att göra det.


Igår kväll när jag hade läst klart sagan för Nelly och gick ut från rummet dröjde det bara någon minut tills dess att vi hörde en duns mot golvet. När vi kom in till henne satt hon på golvet och vara ledsen eftersom hon ramlat ner från sängen. Farmor Kim gick in till henne och läste en ny saga och när den sagan var slut hade Nelly frågat Kim och hon ville veta hur hon hade ramlat ner från sängen. Nelly berättade för henne att hon ville gå bort till min säng och titta på en broderad tavla för att se om det var en mormor på tavlan. Hon hade stått upp på sängen men kom för nära tavlan så hon skulle backa lite för att se lite bättre och då hade hon ramlat ner på rumpan på golvet och sedan slagit huvudet.


Idag fick barnen prova att åka på farfars motorcykel. Felix tyckte att det var lite läskigt när de åkte i rondellen eftersom det lutade så mycket i kurvorna. Nelly skulle från början bara åka en liten bit så hon fick åka med shorts och t-shirt. När hon sa att hon ville åka igen och åka lika långt som Felix svarade jag henne att hon inte kunde det eftersom hon inte hade långbyxor. Efter ett par minuter kom hon ut och hade gått till resväskan och plockat upp ett par långbyxor. Ja, vad skulle man säga, givetvis fick hon åka en lite längre sträcka.






Vi har även hängt lite vid lekplatsen som är precis bredvid Kim och Bengts hus. Nelly vill inte gå därifrån eftersom hon gillar att sitta där och gunga hur länge som helst. Idag spelade Felix och Bengt fotboll där vid den lilla fotbollsplanen och Felix sprang så mycket så hjärtat pumpade hårt och han blev helt rödmelerad i ansiktet och svettig.









Ikväll kom äntligen pappa Ola hit. Han cyklade hit hemifrån Romelanda och det blev totalt 285 km och det ville vi fira så han fick cykla igenom ett band när han kom hit. Det verkade som att det var längesedan barnen hade träffat honom för Nelly kallade honom för farfar hela tiden.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar