26 juli 2013

Djurpark och båttur

Igår var vi på Borås Djurpark med barnens fyra kusiner och barnens morbröder. Vi inledde besöket med att ta lite mackor som jag hade tagit med mig och alla barnen ville ha ungefär samma macka så det blev lite fixande och trixande innan alla var nöjda.



Hanna och Lucas var duktiga och turades om att putta Nelly i sulkyn. När inte Hanna drog Nelly i vagnen drog hon skrindan. Trots att Hanna slet så var det nog hon som var piggast när vi gick hem.





Vi såg när pingvinerna, sälarna, aporna och lejonen blev matade. Killarna var mest sugna på att se lejon och tiger medan flickorna var mer för elefanterna.












Jag kom på att barnen skulle få gå och köpa varsin lottsedel i ett lotteri. Tanken var god i alla fall för det blev ju lite dumt när ingen vann för det blev lite ledsna miner, men hade ett barn vunnit hade det inte blivit så bra det heller.







Det var en mysig dag och det var väldigt trötta barn som satte sig i bilen efter besöket. Våra barn somnade nästan direkt. Det blir en hel del att gå när man går där fram och tillbaka så det var inte konstigt.

Idag var vi bjudna av familjen Winterlén att åka med och bada med deras båt. Båda barnen fick prova på att köra båten och det tyckte de var roligt. När vi kom fram till ön där vi stannade såg vi att det var en massa brännmaneter. Stefan fick gå med håv flera gånger och ta bort dem. Trots det brände sig barnen på antingen trådar eller maneter. Nelly blev jätteledsen för hon hade fått på hela smalbenet och insidan knäet samt foten.












När vi kom hem till Winterlén började barnen att bada i deras utomhuspool direkt. Där lekte de i en timme och var mer under vattnet än över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar