1 augusti 2013

Blåbärspaj

I lördags var det dags att klippa barnen. Nellys lugg var så lång så hon hade svårt att titta under den och Felix hår var helt vildvuxet. Nelly tycker om att klippa sig men Felix tycker inte att det är lika kul.





I lördags var vi på fest hemma hos Jocke och innan vi åkte dit gjorde Ola och Nelly en grisnäsa av äggkartong som Nelly fick färglägga och som Ola gav till Joakim.


Vi sov över hos Jocke och barnen fick sova över hemma hos mormor och morfar. Nelly hade fått sova mellan mormor och morfar och där verkade hon sova så bra så hon hade inte vaknat förrän vid halv åtta vilket händer väldigt sällan här hemma.

Mamma och pappa roar sig utan sina junibarn
När vi hämtade barnen på söndagen bjöd mormor och morfar oss på lunch. Vi fick en god blåbärspaj med marrängtäcke till efterrätt. När Felix började äta på den blev han helt tyst och efter en stund säger han, "Jag hade kunnat leva på den här maten!". Det var ett gott betyg som mormor fick på den pajen.

I söndags hjälpte Nelly mig att skära rabarberna som vi fått av mormor och morfar. Hon frågade efter varje gång hon skurit en bit om den var perfekt.



Felix ville gå ut och snickra lite på söndag eftermiddag. Han stod och sågade och sågade utan att tappa tålamodet. När jag provade att såga märkte jag hur slö sågen var och självklart måste den vara det för att han inte ska skada sig men det är inte svårt att förstå att det tar sådan tid att såga igenom en bräda.


På måndag morgon satt barnen och tittade på Sommarlov. Felix höll sin arm så fint runt sin lillasyster. De är så söta mot varandra.


I måndags hade vi ett försenat födelsedagskalas för barnen med familjerna Winterlén och Eineving. Det var en mycket varm dag så Karl och Ingrid ville hellre sitta på ett bord på insidan, men Felix, Nelly och Oscar ville gärna sitta ute.




Oscar kom på att han kunde dricka upp smält glass med ett sugrör. 
Barnen sprang runt och lekte mest på var sitt håll, men ibland stötte de ihop i en lek exempelvis Felix Angry Birds spel som Karl och Ingrid tyckte mycket om. Oscar var mest intresserad av legot och Felix satt och förklarade för honom hur en legobeskrivning fungerar och det var en mycket koncentrerad Oscar som lyssnade och så fort de inte hittade en bit sprang Oscar ut till oss och bad oss komma in och hjälpa Felix.





Nelly fick  bland annat ett paraplys om hon gick runt med och så fick hon ett HelloKitty-crocket som hon och jag spelade en stund. Ingrid var också med en stund men då jag råkade ge henne den röda bollen som Nelly ville ha så blev Nelly tjurig och ville inte vara med. Hon klättrade upp på klätterställningen och satte sig och sår sur ut. Jag valde att lämna dem i fred och när jag gjorde det klättrade Nelly ner igen och var glada Nelly igen.



Igår (onsdag) ringde vi till grannflickan Alice och frågade om hon ville leka med Felix. Det ville hon gärna och hon kom hit och var här i nästan fyra timmar. De började med att springa runt och fånga insekter och gick sedan över till att fånga grodor. De gjorde fint till grodorna i Felix lilla skottkärra.


'



Medan Alice var här kom även kusinerna Hanna och Alexandra förbi en stund. Barnen hade jättekul tillsammans och de sprang runt och såg så glada ut allihop.



De hade önskemål om att få se Nicke Nyfiken

När det var dags för Alice att gå hem följde Felix med hem till henne och var där en timme och lekte. Han hade fått mata hennes kanin vilket han var mycket stolt över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar