25 augusti 2013

Upprop

I måndags var första dagen för barnen att börja på dagis och fritids efter det långa sommarlovet. Nelly sprang in när hon fick syn på Britt. Det märks att hon har saknat sina fröknar och kompisar.


Jag var med Felix på upprop på förskoleklassen och det var totalt elva sexåringar i Felix nya klass. Deras fröken heter Maria. Felix fick använda sin sittdyna första dagen när de hade samling. Fröken Maria berättade för barnen vad de skulle göra under dagen och det gjorde hon med hjälp av att sätta upp olika bilder på en tavla så att barnen kan gå till den och titta vad som händer under dagen.När fröken visade upp en skylt och frågade om det var någon som såg vad det stod började Felix ljuda fram bokstäverna M-A-R-I-A. Han är duktig på att läsa vår lille Felix.

När Felix var på förra besöket på förskoleklassen hade de fått till uppgift att rita ett självporträtt. Felix hade ritat ett där han håller Ylva i handen som är den enda från hans gamla dagis som börjar i samma förskoleklass och är den enda han känner.


Efter första dagen på den nya skolan frågade vi Felix vad han tyckte och då tyckte han att dagen blev för lång. Det är inte så lätt att vänja sig vid två nya ställen och långa dagar efter att ha haft sommarlov i åtta veckor.

På måndagskvällen gick vi till kinarestaurangen och åt lite mat för att fira vår bröllopsdag lite i alla fall. Barnen skötte sig väldigt bra hela middagen trots första dagen. Felix skrämde nästan livet ur mig en gång och det var för att han hade lagt in för mycket mat i munnen så det kväljde honom så han satte i halsen. Han blev helt illröd i ansiktet stackaren.På tisdagen när Ola hämtade Felix berättade fröknarna på fritids att Felix hade varit på väg hem på eftermiddagen. När de hade frågat honom vart han var på väg svarade han bara hem och att han hade hemlängtan och hittade själv. De fick vända honom igen och få honom på andra tankar.

Resten av veckan har varit bra och nästa vecka blir nog lite lättare för barnen då de börjat att vänja sig lite. När de kommer hem verkar det som att barnen har saknat varandra för när det var dags för Bolibompa satt Nelly i Felix knä i soffan. Sötnosar.I helgen har Ola bland annat tagit med Felix för att träna på lite fotboll. Felix börjar fotbollsskola på onsdag och inför det har Ola och Felix varit och köpt strumpor, benskydd och fotbollsskor. Det ska bli kul att se hur han tycker att detta kommer vara.


Igår var Henrik här och lekte en stund med Felix. De gick runt och beklagade sig hela tiden för att de inte hade något att göra för de ville bara spela på paddan hela tiden, men de fick försöka använda sin fantasi till att leka med annat, men inget var lika roligt. När Henriks pappa kom och skulle hämta honom ville han däremot inte åka först för att de lekte och helt plötsligt var de allt annat än rastlösa.Resten av helgen lekte vi mest på altanen och då kastade vi mycket boll vilket båda barnen tycker är roligt.Idag har jag och Felix varit ute och cyklat och det blev ungefär 5 km men han Felix var trött i benen när vi kom hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar