1 september 2013

Fula ord

I måndags morse när vi satt och åt frukost tror Felix att Nelly kallar honom för pucko, men han hörde fel. Efter ett ha suttit tyst en stund frågar han mig, "Mamma varför finns orden som man ändå inte får säga?". Svaret på den kloka frågan blev att det kan vara bra att använda dem när man är själv när ingen annan hör vad man säger.

Felix har lärt Nelly att bli duktigare på att räkna genom att guida henne i hennes pysselbok.


I onsdags var det dags för Felix att börja fotbollsskolan. Han tyckte att det var roligt till en början när de stod och passade med en boll mellan varandra, men så fort de skulle spela i lag ville han inte vara med längre. Han satt då på Olas knä och väntade och tittade på de andra barnen. Han tyckte att det blev för stökigt för honom eftersom alla sprang i en stor klunga.


I fredagskväll åt vi lite kräftor här hemma. Felix gillar det men inte Nelly så där fick det bli köttbullra istället.


Igår var Felix och hälsade på sin gamla dagiskompis Edgar medan jag och Nelly var på kalas för Emil som fyllde fyra år häromdagen. Nelly var inte på humör på hela dagen och ville mest ta det lugnt och vila sig. Vi får se om hon blir sjuk snart.
Idag har barnens kusiner Lucas och Isabelle varit här och deras pappa också. Felix och Lucas var mest uppe på Felix rum medan tjejerna var i Nellys rum och lekte. Tjejerna ville leka själva så de smällde igen dörren så att jag inte skulle kunna komma in. Vi plockade också upp dockteatern så att de kunde leka med det för det har Isabelle bett om flera gånger.


Ikväll har Felix suttit och övat sig på att subtrahera igen. Han tycker det är roligt att räkna, men just det är med minus är inte lätt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar