29 september 2013

Skördetid

Den här veckan har jag varit i Stockholm måndag till onsdag så Ola och barnen har fått vara för sig själva. Medan jag var borta kom vår nya säng och den gillade barnen mycket eftersom den går att höja och sänka.

I måndags och tisdags var det dags för Felix att ta skolkort. I måndags var det med förskoleklassen och i tisdags var det med fritids. Han ser så stor ut vår Felix.


Felix har börjat läsa allt mer själv och de böckerna med bara versaler i är bra för honom att börja med. Han läser sin godnattsaga själv nu varje kväll och har även provat på att läsa för Nelly.



I fredags var det dags för Felix att skörda ett äpple från sitt egna äppleträd. Han ville spara det till sin fruktlåda till skolan på måndag.


Igår morse var det dags för gång nummer två för Nelly på gymnastiken. Den här gången var jag med henne och det var en blyg tjej som inte ville prata inför de andra barnen. Hon satt med hela handen i munnen och tittade ner i golvet. Även under uppvärmningen när vi sprang runt gick hon med handen i munnen. När väl övningarna började släppte hon loss och tyckte att det var kul.




Efter gymnastiken var jag och barnen och köpte nya höstskor och fodrade stövlar till dem. Nelly ville ha ett par lila kängor och Felix ett par lägre Kavatskor. Nu har Nelly storlek 28 (17 cm) och Felix 33 (21 cm).


Igår eftermiddag ville Felix låna vår häftapparat och det fick han göra. När han hade fått vara ensam en stund och jag kom tillbaka hade han gjort en Maxi-kasse och gjort banan, äpplen m.m av papper som låg i kassen.


Igår var vi hemma hos morbror Joakim och kusinerna Lucas och Isabelle. Nelly och Isabelle lekte i Isabelles rum hela kvällen och Felix och Lucas satt och lekte i soffan med bland annat Pokemon-kort och eftersom Lucas är lite av Felix idol blev Felix helt fast i detta. Det ledde till att han tog 120 kr från sin spargris idag och köpte Pokemonalbum med 115 kort i som jag hade fixat fram från en som sålde sina kort.


Sorterar sina nya kort
Även Nelly ville ha en sådan kasse som Felix gjorde igår. Jag fick hjälpa henne att häfta ihop en så fick hon själv färglägga den.


Idag var grannens barnbarn här och lekte. Felix och Nelly såg lille Rasmus på andra sidan vägen när de hoppade studsmatta och då ropade de på honom. De gick sedan ner till honom och de hade frågat Rasmus mamma om han fick följa med upp till dem och det fick han. Han var här i nästan en timme och Nelly tog väl hand om honom och höll honom i handen och Felix visade honom toaletten i fall han skulle bli kissnödig. Det känns skönt att se hur omhändertagande de är mot andra barn.


I eftermiddags var det återigen dags för Knatteskutt och dagens sport var handboll och Felix tyckte att det var kul men inte lika kul som att spela fotboll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar