18 september 2013

Weekend i Rottne

I måndags när Felix kom hem från fritids visade han för Ola att det hade blivit lite tokigt när han hade tagit på sig sina kläder på morgonen. Det visade sig att han hade på sig två par kalsonger tokungen.


I onsdags (för en vecka sedan) körde jag ner barnen till Gislaved där vi mötte upp barnens farmor och farfar. De var snälla och passade våra barn till i söndags. På vägen dit stannade jag och barnen i Borås och åt middag på Burger King, men varken Felix eller Nelly åt mycket och det berodde nog på att de såg fram emot besöket hos farmor och farfar. Nelly somnade i bilen en stund före vi stannade och åt så hon var nog inte pigg på att på grund av det.



Under de fyra dagarna i Rottne var det full aktivitet som vanligt. De hade lekt med klippdockor, spelat ett spel som Kim hade gjort själv och byggt egna flygplan. Barnen hade suttit och tittat på ett barnprogram "Art Attack" och där hade de byggt flygplan och givetvis ville de göra likadana. Det är tur att de har en sådan pysslig farmor som låter dem göra det också. Det blev två väldigt fina flygplan. Felix och Bengt spelade Uno flera, flera gånger och det var något som Felix verkligen fastnade för. När jag hämtade barnen i söndags satt Felix och grät i bilen för att han skulle åka hem och vi inte har Uno. Vi får fixa ett Uno-spel i helgen så att han vill vara hemma med oss också.








Nelly gjorde en upptäckt när hon åt rostat bröd hemma hos farmor och farfar. Hon hade sagt, "När jag äter lostat bjöd kan jag till och med äta skalet." Det är bra så man slipper rensa brödet innan det att hon äter brödet.

När Nelly duschade under besöket i Rottne fick hon låna Kims gamla badmössa, som hon hade fått av Ola och Pia för 25 år sedan. Nelly såg ut att trivas i den.


I lördags slutade vattnet att fungera i huset hos Kim och Bengt. Det visade sig vara vår lilla bustjej som hade varit framme och vridit på huvudkranen till vattnet. Man ser tydligt på kortet att hon ser skyldig ut.


När jag hade hämtat barnen i söndags var det bara hem och vända och åka till gång nummer två på Knatteskutt. Den här gången var det dags för att att testa på fotboll. Det regnade hela tiden men barnen klagade inte över det en enda gång. Felix var lite trött innan vi åkte men när vi väl kom dit tyckte han att det var väldigt roligt.



I måndags fick Felix en lapp med sin första läxa och det var att ta med något till skolan på tisdag som börjar på bokstaven S. Felix valde Nellys säng som hon har till dockhuset. När han hade tagit med sig den upptäckte han att han hade med sig två S för det var faktiskt en stjärna på sängen också.


Igår var jag på föräldramöte på Felix förskoleklass. De visade bland annat upp vad barnen hade svarat på frågan "Varför är din mamma och pappa bra för dig?" Felix hade svarat på den här frågan så här:


Barnen hade fått till uppgift att rita sitt hus och en karta som leder till skolan. Det här är Felix fina karta, men om man åker den vägen kommer man inte riktigt till skolan, men snygg och detaljrik var den.


I kväll när jag pussade Nelly godnatt på hennes kind torkade hon bort den och sa sedan, "Mamma vet du varför jag gjorde så? För att inte Ebba och Ida ska se den i morgon. "

Idag var det fotboll igen, omgång nummer fyra, men Felix missade förra onsdagen. Idag var även morfar med och tittade på. Felix tyckte att det var kul att spela idag och han hade på sig Messi-tröjan som han fick av Ola nu när han var i Barcelona.


Glad målgörare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar