8 september 2013

Knatteskutt


I måndags när jag hämtade Felix på fritids säger fröken Jeanette till mig att jag inte kommer känna igen min son. Jag blev lite orolig över vad som nu hade hänt, men det var inte så farligt som jag hade väntat mig. Felix hade sprungit ute på skolgården och tittat bakåt och krockat med en lyktstolpe och sedan ramlat ner på asfalten och skrapat upp hakan, axeln och pannan. Han hade blivit ledsen direkt när det hände men han tog det bra trots allt. 

I onsdags var det andra omgången på fotbollen och den här gången var Felix med och spelade i lag nästintill hela tiden. Det var lite stökigt under spelet så lite då och då var det två bollar på planen. Felix var duktig som testade och nästa gång är han kanske med hela passet. I torsdags när Ola hämtade Felix på fritids visar Felix upp sin fruktlåda som han brukar ha med sig till skolan. När han skulle plocka upp sin frukt till dagens fruktstund hade det inte sett så roligt ut i lådan. Det var bara rester från gårdagens frukt som låg kvar. Pappa Ola hade skakat på burken och tänkt att jag hade lagt i frukt till honom så han brydde sig inte om att öppna burken för att titta. Det löste sig bra ändå för de andra barnen delade med sig av både clementin, druvor och banan.


När det var dags för Nelly att lägga sig i torsdags ville Felix natta henne och han låg och läste några sagor för henne. Han hade tydligen sett ett program på Bolibompa tidigare på kvällen och då handlade det om ett storasyskon som hade gjort något liknande med sin lillebror. 


Igår passade vi barnens kusiner Hanna och Alexandra och de sov över här tills idag. Vi hade redan bokat in att vi skulle vara på vägföreningens fest på lördag eftermiddag så vi tog med oss alla fyra barnen. Hanna hade nog hellre velat vara här för när vi hade varit på festen i en timme ville Hanna åka hem till oss igen. Vi gick poängpromenad och hade femkamp, men när vi hade varit med i ett par timmar åkte jag och barnen hem så att de fick titta på film och äta lite lördagsgodis.Felix och Hanna gömde sig i Nellys lekhus för att spela på paddan och telefonen. 


I morse uppträdde Felix för kusinerna när de satt och tittade på Bolibompa. Det hör inte till vanligheterna att han står och sjunger för alla, men det gjorde han. Det var en visa som heter "Jag leker träd" och han sjöng högt och ljudligt med tillhörande rörelser. "Jag leker träd, jag leker träd, jag leker ihåligt träd. Jag leker träd, jag leker träd, det bor en uggla i det, Aooo."


Glass ville barnen ha till efterrätt efter lunchen
Idag var första dagen på Knatteskutt som håller på tio gånger. De kommer att prova på lite olika idrotter, men idag var det bara olika lekar i gymnastikhallen. De inledde samlingen med att rulla en boll till varandra och då skulle de säga sitt namn och vad de gillar att äta. Felix vågade inte säga sitt namn så det fick jag hjälpa honom med, men maträtt vågade han säga korvstroganoff. När det var avslutningssamling skulle de rulla bollen igen till varandra och då skulle de först säga vad de gillar att göra. De andra barnen sa bygga lego, spela m.m och jag var helt övertygad om att Felix skulle säga att spela på paddan, men han säger Knatteskutt. Han tyckte verkligen att det var roligt och han var så duktig och lyssnade på allt och gjorde alla övningar utan att springa till mig. Duktig Felix! Sista gången de skulle rulla bollen skulle de säga hur gamla de var och det gjorde även ledarna och de var 19 och 17 år. När vi sedan går ut från salen säger Felix att han förstod att Johanna bara var 17 år och inte vuxen (eftersom han vet att man blir vuxen när man är 18) eftersom hon pratade med en ung röst. Ja, han analyserar allt vår Felix. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar