20 oktober 2013

Dop för Idun

I veckan har Felix börjat sin författarkarriär. Han sålde sin första bok till oss idag för 20 kr och den handlade bland annat om Jelal och Tobias på Felix fritids.

Författaren Felix



Det är inte bara författare som Felix har varit i veckan utan även talpedagog. I tisdags satt Felix och Nelly i soffan och då lärde han henne hur man säger r. Han började med att hon skulle säga tedaktor, tedaktor, tedaktor och sedan så helt plötsligt säger hon traktor och kan säga även andra ord med r. Det är bra att ha en storebror.


Felix hade gjort ett kuvert till Ola med en rebus i till honom. Adressen stod så prydligt på kuvertet så det rådde inget tvivel om vem den var till.




Nelly målade en blomma och gav bort till oss
I torsdags var det en ovanlig kväll för Nelly. Hon kunde somna utan napp! Vi måste få henne att sluta att använda den helt men det får bli när vi åker in till Liseberg på julmarknaden så får hon lämna dem till kaninerna där.


I fredags kväll kom farmor Kim och farfar Bengt hit och hälsade på. Barnen fick träffa dem en liten stund på fredagen men fick leka desto mer med dem på lördagen. Det var både lek med klippdockor, spelande på Ipad och annat bus. Felix spelade även spelet Word-in-a-pic på Bengts telefon och det är ett spel där man får blandade bokstäver till tre ord som man ska förknippa till den bilden som visas. Det var en bild på ett hav och då blandade Felix ihop bokstäverna rätt så att han kunde få ordet korall. Oj, vad han är smart vår son.




På lördagsmorgonen ville Felix äta frukosten precis som farfar Bengt gör. Det blev Pågenslimpa med skinka och te. Det var första gången som han drack te och betyget blev att det inte smakade någonting.


Farmor, farfar och Felix följde med Nelly på gymnastiken i lördagsmorse och den här gången invigde hon sina nya träningskläder.






På lördag eftermiddag var det dags för oss att gå på Iduns dop i Kungälvs kyrka. Barnen klarade det bra, men Felix såg stundtals lite rastlös ut.



Nya sättet att umgås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar