28 oktober 2013

Pannkakstårta

I fredags var jag och barnen på Vikingamarknaden i Kungälv efter det att jag hämtade dem från fritids och dagis. De fick var sin 100-lapp som de fick köpa något för. Nelly började med att köpa en docka för 80 kr och Felix köpte bara någon slags godisspray för 25 kr. Resten av de pengar som de fick över sparade de och lade i sina sparbössor när vi kom hem. Jag köpte en lila mössa till Nelly som matchade hennes jacka fint.



När vi hade gått på marknaden ett tag gick vi in på ett café och fikade lite. Felix valde en morotskaka och Nelly en chokladboll. Den biten morotskaka som Felix fick var väldigt stor så det tog emot för Felix efter ett tag. Han säger, "Mamma, ibland är saker så goda så att man inte vill ha dem." Han menade att han har svårt att låta bli att äta mer när det är så gott. Jag kom på att han kunde fråga om han kunde få lite plastfolie så att han kunde ta med sig resten hem. Han ställde sig i kön och frågade kvinnan bakom disken om han kunde få lite folie men hon var så gullig att hon gav honom en plastlåda istället.



I lördags var Nelly på kalas hos sin dagiskompis Valter som fyllde 3 år. De bor nästan granne med Nellys kompis Ebba och hennes storebror Hugo. Felix lekte därför hemma hos Hugo medan Nelly var på kalaset så att han också fick göra något roligt. Egentligen skulle han på kalas hos sin kompis Ylva men hon blev dessvärre sjuk så han ska dit på fredag istället på halloweenkalas.


Medan Nelly var på kalas kom barnens kusin Isabelle hit för att bli sminkad av mig. Hon skulle också på ett kalas där de skulle vara utklädda. Hon blev riktigt fin och så väldigt farlig ut.


På lördag eftermiddag åkte vi på ännu ett kalas och då var det till familjen Winterlén. Oscar har fyllt fyra år och lilla Elin ska snart fylla 1 år. Det blev en massa lek för barnen och de fick till och med gå på planka för att hämta en skattkarta som ledde till skattkistan som var full av godispåsar. Det var ett lyckat piratkalas.



Igår (söndag) hade vi en duktig hjälpreda här hemma. Felix hjälpte till att vika en massa tröja med hjälp av vikgrejen som jag fått av Ola en gång i tiden.


Felix har fått dille på att spela kort och han har nu till och med gjort en egen kortlek. Han gjorde alla 52 kort och vi spelade Skitgubben med dem och då vann Felix.



På söndag eftermiddag var det återigen dags för Felix att gå till Knatteskutt och den här gången var det volleyboll på schemat. De fick öva med att stöta ifrån sig en massa gröna ballonger som de sedan fick dela upp och ta med sig hem. Medan Felix var inne och spelade fick Ola och Nelly vara i omklädningsrummet och Nelly hade med sig lite domino som hon lekte med.


Idag har det varit studiedag från dagis och fritids. Ola var hemma med barnen men på morgonen var de med mig när jag gjorde mig i ordning för att gå till jobbet. De satt som vanligt på den runda badrumsmattan och mös tillsammans.


Till middag ikväll vankades det pannkakstårta. Felix gjorde en med vaniljkesella och hallon mellan pannkakorna och Nelly gjorde en annan med bara grädde i och utan några hallon.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar