22 juni 2014

Midsommarhelg

I måndags började Felix på sommarfotbollsskolan. Det var studiedag för Felix då så jag kunde köra dit honom och hämta honom när det var färdigt. De spelade i fyra timmar, mellan klockan 10 och 14. Felix tyckte att det var roligt, men inte så roligt att leka andra lekar än att spela fotboll. Fotbollsskolan var även i tisdags och onsdags och då fick han cykla från fritids och tillbaka till fritids på eftermiddagen när fotbollen var slut. En av ledarna kom och hämtade dem så cyklade de i en grupp och det var väldigt bra att de hade ordnat det för annars hade det varit svårt för Felix att vara med. I onsdags när jag hämtade Felix var han trött och han sa att han hade tyckt att det hade varit så jobbigt att cykla tillbaka efter fotbollen så han till och med var för trött för att låsa cykeln.

När jag hämtade Felix i onsdags hade hans boll hamnat på taket ovanför entrén till gympahallen och tydligen hade fröknarna redan försökt få ner den med hjälp av en borste. De tyckte att vi kunde vänta på att vaktmästaren kunde hjälpa till med det dagen efter men jag gav mig inte. Jag satte Felix på axlarna och lyfte upp honom och han fick ner den nästan direkt. När vi gjorde detta kom en av fröknarna ut och tittade på oss och då säger Felix till henne, "Mamma fick ner bollen för hon är jätte stark. Det är för att hon tränar hela tiden. " Det var en stolt Felix som gick med sin boll hem.

I onsdags när jag hämtade Nelly från dagis hade hon med sig sin 4-årstallrik hem. De målar någonting varje födelsedag. Det här året är det en tallrik som gäller. Hon hade verkligen gjort en fin tallrik och till och med målat den på undersidan. Givetvis ville hon äta på sin tallrik och då ville hon också sitta på sin fina bänk som hon fick av farmor och farfar i födelsedagspresent. På kortet är det från middagen i tisdags.I torsdags morse fick barnen träffa pappa Ola igen som hade kommit hem från några dagar i Barcelona. Felix fick en ny fotbollströja som det stod Messi på och Nelly fick en fin Desigual-klänning. Givetvis ville Nelly ha sin nya klänning till dagis eftersom de skulle vara midsommarfina och dansa runt midsommarstången.

När jag kom hem från jobbet i torsdags kväll satt familjen i soffan och tittade på fotbolls-vm. Alla tittade förutom Nelly som var så trött efter allt midsommarfirande på dagis så hon somnade i pappa Olas knä.


Felix visade att han hade gjort en pirat under kvällen. Han hade hittat en urklippt papegoja i Nellys rum och kom då på att han skulle göra en pirat. Han hade suttit och klippt och häftat ett bra tag.


I fredags var det midsommarafton och jag och barnen åkte ut tidigt på morgonen och plockade blommar till kransarna som de ville ha. Vid lunchtid åkte vi till familjen Berlin och där var även familjen Sandqvist. När vi hade ätit lunchen gick vi till Kvarnkullen och dansade runt stången. Nelly tyckte nog att det var för mycket folk för hon blev lite blyg och vågade inte riktigt göra rörelserna som hon hade visat mig dagen innan.

Barnen sprang runt och spelade fotboll, lekte i lekstuga och lekte tiger i flera timmar. Nelly somnade strax före elva i soffan och hon försökte hålla sig vaken ända in i det sista.

Idag har vi varit med barnen på Plikta, en stor lekplats i Slottsskogen. Jag och barnen var där förra sommaren och Felix kom ihåg varenda sak som var där. Det han speciellt kom ihåg var den stora valen av trä som man kan klättra på.Vi var där i två timmar och lekte och vi träffade även på Felix fröken Maria där. Felix hade inte tid att stå och prata med henne för det var bara lek i sikte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar