8 juni 2014

Bränd armbåge

Oj, nu gick det hela två veckor innan jag skrev i bloggen. Under dessa veckor har det inte hänt så mycket.

I onsdags förra veckan (28/5) var det Felix första träning på RUF och vi föräldrar tyckte att det var roligt att vara där eftersom det är lite mer liv och rörelse där. Felix första reaktion var att han tycker att det var bättre på den lilla gräsmattan som de brukar träna på. Vi får se vad han känner efter att han tränat en gång till där och börjat att vänja sig. Det är även på detta ställe som han ska ha sitt fotbollskalas på sin födelsedag.


I torsdags förra veckan (29/5) var vi hemma hos familjen Ek på eftermiddagen på lite fika för att fira Majas 3-årsdag lite i efterskott. När vi var där hade de köpt ett uppblåsbar pool som hade bubbel och uppvärmning. Vi bestämde lite kvickt att vi åker och köper ett sådant på vägen hem. Ola fixade i ordning det på kvällen när vi kom hem och Felix kunde knappt somna för han längtade så att få bada i det när det hade blivit tillräckligt varmt. Han längtade så mycket så att han sov med badbyxorna på.




När de vaknade på fredagsmorgon började de att bada direkt i princip. Jag hade en ledig klämdag men Ola var på jobbet så vi var hemma i princip hela dagen. Mormor och morfar kom hit en stund eftersom jag skulle klippa morfar. Precis innan mormor och morfar skulle åka hem hände en olycka i badet. När barnen badade fick Nelly Felix fot på sin näsa och som tur var kom jag dit fram snabbt så blodet som sprutade hann aldrig ner i vattnet. Det var en chockad Nelly som började gråta väldigt mycket och efter en stund började hon frysa mycket också. Det var nog skönt för henne att få ligga i morfars knä en stund.


Pannkakslunch på altanen





När pappa Ola kom hem var det dags att ta sig ett dopp igen...


På söndagen (1/6) var jag och barnen ute och grejade hela dagen. Vi började med att flytta stenar från baksidan för att lägga på framsidan. Vissa av stenarna fick vi gräva upp och Felix provade att göra det här lite också. Nelly tröttnade på att bära sten ganska snabbt men Felix höll ut riktigt länge. Till slut sa han att han ville ha en kvarts paus men inte mer. Han kom ut redan efter fem minuter igen och ville hjälpa till igen. Slutlönen blev 35 kr för Felix och 20 kr för Nelly vilket Nelly till en början tyckte var orättvist, men Felix förklarade för henne och då lugnade hon ner sig.



I torsdags morse vaknade Felix vid fyra-tiden på morgonen. Han sprang ner till toaletten och efter det gick han och lade sig bredvid Nelly och sedan sov de så sött tillsammans i några timmar till.


I torsdags var vi ute och åkte lite i den nya bilen som jag var och hämtade. Barnen längtade efter att jag skulle komma hem med den och att de skulle få prova att åka i den.


I fredags morse tittade Ola och barnen till de champinjoner som de har sått i en speciell låda som faster Pirre har köpt. Det tittade upp några champinjoner.


I fredags var det nationaldagen och den firade vi genom att åka och handla och förbereda för Nellys kalas på lördag. Vi åkte till mitt jobb och sedan till Allum där vi handlade en prinsessklänning till Nelly och lite pyssel till kalaset. När vi var där kom Allum-nallebjörnen och Nelly ville gärna ha en kram av honom men Felix vågade inte gå fram men till slut gick han bakom Nelly så att hon skulle våga. Till Felix köpte vi ett par nya skor och de blev så populära att han var tvungen att gå med dem inomhus fram tills dess att han skulle gå och lägga sig.





När vi kom hem förberedde jag för kalaset och Felix hjälpte Nelly att skriva bordsplaceringslappar och Nelly satte sedan på hjärtan på dem. Nelly fick sedan placera ut dem och hon bestämde att Loke skulle sitta bredvid henne.




Igår hade Nelly sitt prinsessfödelsedagskalas för sina dagiskompisar. Nelly ville ta på sig sin prinsessklänning redan klockan sju men jag sa att hon var tvungen att duscha innan och hon har nog aldrig varit så snabb att kasta sig in i duschen. Efter att duschen var gjord var det bara 4,5 timme kvar tills gästerna skulle komma. De var totalt åtta stycken och när de kom började vi att pyssla på var sin krona till dem. Pojkarna som var fem stycken fick göra blå kronor och flickorna som var tre stycken fick göra rosa. Två av pojkarna hade inte ro att sitta ner och pyssla så vi fick hjälpa dem att göra en krona så att alla fick var sin.








Jag hade förberett lite lekar men barnen ville mest leka själva. Pojkarna ville mest leka med Felix bilar och flickorna ville pyssla. Efter att vi hade ätit maten gjorde Nelly snurra flaskan och det barnet som flaskan pekade på fick ge sin present till Nelly.



Jag gjorde ett litet prinsess-slott av glass till barnen och flickorna blev väldigt förtjusta i det och var tvungna att stå i köket och titta på när jag dekorerade det.



Efter att vi ätit glassen ville några prova att sätta kronan på prinsessan i alla fall. Lilla Ida var så busig och tjuvkikade sista gången för jag blev så förvånad när hon satte den direkt på där den skulle sitta.


Det som Nelly tyckte var allra roligast på kalaset var skattjakten till godispåsarna. Ola hade dragit ett rep som ledde till skatten och där fick varje barn gå och hålla i ett rep vars ögla var runt det stora repet. De fick gå längs repet och dra med sig sitt rep. De gick i en lång rad och kom till slut till Nellys lekstuga där skatten var. De utbrast, wow, när de kom fram.





När alla gästerna hade gått hem satt Nelly ensam på en stol på altanen och såg apatisk ut. När jag frågade om kalaset hade varit roligt svarade hon att hon tyckte det men att hon inte ville att kompisarna skulle gå hem. När jag frågade henne om hon inte var trött och om hon hade orkat att leka med dem mer svarade hon att hon inte hade orkat det.





Jag frågade Nelly igår kväll om vi ska skriva något fint till fröknarna på dagis som hon nu ska lämna för att gå över till Snöflingan. Jag frågade henne var som var bra med respektive fröken men det enda som hon svarade var att de gav henne smörgåsar. När Ola frågade om hon kommer sakna fröknarna sedan svarade hon att hon kommer gå över dit och hjälpa dem ofta eftersom de behöver mycket hjälp med bebisarna. Ja, hon är en fin hjälpreda vår Nelly.

Idag var vi på ettårskalas för lilla Idun. Felix och Hugo spelade mest fotboll och Nelly hängde den första tiden vid min sida. Hon var blyg och ville inte vara själv och leka. Antagligen var det för att hon var så trött efter allt kalasande under helgen. När vi satte oss i bilen och åkte hem orkade hon inte mer. Hon somnade med godispåsen i handen.






Felix stackaren brände sig på spisen under kalaset. Han stod i kö och skulle ta glass som serverades bredvid spisen. Han satte armbågen rakt på den plattan som hade varit på. En av deras grannar som är ambulansförare kom och smorde in honom med en salva och satte på en kompress. Han sa att det var tur att han fick det på armbågen annars hade det blivit värre. Vi får hoppas att det inte blir någon blåsa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar