21 september 2014

Fontin

I söndags var jag och barnen och handlade på Maxi och de fick också panta sina pantflaskor som de samlat på sig. Nelly fick ihop 9 kronor och Felix 43 kronor.



När jag hämtade Felix i början på veckan hade han med sig en sak hem från fritids. Det var en fin papegoja som han hade gjort. Den var jättefin och han hade med en massa detaljer på den.


I torsdags var det som vanligt plocka-undan-här-hemma-dagen. Ola provade en ny taktik eftersom barnen hade en hel del att plocka upp och det var att muta dem med glass.



I fredags hade vi födelsedagsfest på jobbet så barnen och Ola passade på att mysa här hemma. De köpte godis och åt hamburgare.



Igår skulle Felix egentligen ha spelat cup men det var för få lag anmälda så de fick spela en match istället där de mötte andra från Romelanda. Felix lag vann med 9-1 och Felix gjorde 2-3 stycken av dem.

Igår var jag och barnen i Fontin och gick runt. Vi passade även på att fika och mata kanadagäss. Barnen sprang fram och läste på alla skyltar och den här gången behövde jag inte läsa utan Felix läste för Nelly om alla träd och djur.




Felix klättrade snabbt upp i ett träd och självklart ville Nelly göra samma sak och hon klättrade smidigt upp, men jag fick hejda henne så att hon inte klättrade upp för långt.



Idag var det dags att klippa barnen. Nelly har gått och beklagat sig över att hennes lugg är för lång. Felix däremot verkar trivas med sitt långa hår men det fick bli lite kortare, men lite av tofsen där bak i nacken fick han ha kvar för han gillar att luta huvudet bakåt och klia sig med den på ryggen.



Felix kompis Tobias var här och lekte idag. Felix har pratat om det här länge och nu blev det äntligen av. De byggde med lego, färglade utskrivna målarboksbilder och självklart hann de även med att spela lite fotboll.



Nelly satt och ritade mycket idag och hon har börjat att rita mycket detaljer. Hon ritade ett ansikte och hon hade även med iris och pupiller i ögonen, vilket hon inte haft innan. Nu hade hon också tänder i munnen och ett hål i öronen så att människan kan höra, som Nelly förklarade det.


I eftermiddags kom mormor och morfar på besök och vi satt ute och fikade med dem och Nelly ville gärna ha mjölk ur kossan. Mormor fick hälla mjölk i kossan och Nelly hälla från den till sin mugg.


Felix har också blivit duktig på att måla. Alla de här djuren målade han nu på kvällen och han blev så glad när jag såg vilka djur det var han hade gjort.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar