28 september 2014

Innebandy


I tisdags kom det två paket till barnen. Det var farmor och farfar som hade köpt byxor och dunvästar till barnen. Barnen blev jätteglada för sina saker och Nelly hade på sig sina nya kläder redan nästa dag till dagis.




I onsdags var det dags för Felix att ta sina skolfoton. Han hade fått nya byxor och tröja som han skulle ha på fotot, men han kom inte ihåg om han hade tröjan på sig på det ena kortet. Det blir spännande att se hur han hade gjort.


Felix hade med sig ett kuvert som han hade gjort på fritids som var till familjen. Det stod vår adress på och i kuvertet låg en teckning.




På onsdag kväll var det dags för Felix att spela fotboll igen och det verkar ha varit den sista träningen för säsongen. Det regnade en del under träningen men vi hade tagit på oss regnkläder och Nelly hade med sitt lilla paraply så vi hade det bra ändå.


I lördags var Nelly på kalas hos Emil och han hade det på Kättilsröds 4H-gård. De grillade korv med bröd, matade getter, red på häst och åkte i en vagn efter en traktor. Nelly var väldigt nöjd efter kalaset och hon var duktig och klarade av att vara där själv utan mamma och pappa.



Före Nelly var på kalaset var det gymnastik och fortfarande vill inte Nelly att jag ska gå från hennes sida. Hon vill hålla mig i handen hela uppvärmningen men när de börjar med stationerna släpper hon taget. Nästa vecka ska jag försöka att sitta i omklädningsrummet och vänta.


Medan jag och Nelly var iväg var Ola och Felix och handlade lego till Felix. Felix har hållit på och sparat till Lego Chima-mammuten och nu hade han äntligen råd med den.Han tömde sin spargris och gav Ola 749 kr som den kostade. På söndag morgon hade han redan byggt ihop hela och i princip helt själv.




På vägen till butiken gick de förbi en klättervägg vid operan och den skulle givetvis Felix klättra upp på.


Idag provade Felix på innebandy för första gången. Det var i Kastellegårdshallen i Ytterby och det var fyra pojkar till från Felix klass. De andra har spelat ett år och var väldigt duktiga, men Felix kämpade och hoppade inte över en enda kona när han skulle dribbla med bollen mellan dem trots att de andra körde om honom. Han fick låna lite olika klubbor av min chef för att han skulle känna efter om han tyckte att det var kul och vilken storlek han behöver.


I eftermiddags gick jag och barnen ut och cyklade. Den här gången släppte det helt för Nelly och hon kunde till och med svänga själv. Hon cyklade runt-runt på den parkeringsplatsen som vi brukar öva på. Jag frågade Nelly om hon tyckte att det var kul och då svarade hon, "Ja, det är väldigt kul att kunna cykla själv." Nästa gång får vi cykla tillsammans på vägen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar