7 september 2014

Tredje tanden

Det har varit fullt upp här hemma så det hinns inte riktigt med att skriva i bloggen för tillfället.
Nu kommer en sammanfattning om vad som har hänt de senaste tre veckorna här hemma med junibarnen.

Fredagen den 29 sep var Nelly och jag på hennes fyraårskontroll. Hon var 108 cm lång och vägde 21 kg och var helt rätt på sin kurva. Hon klarade sig så bra ända fram till synkontrollen. Hon satt på en stol och höll en skylt med fyra bokstäver på och hon skulle sedan peka på samma bokstav som barnmorskan Pia gjorde. När de kom ner till de mindre bokstäverna märkte vi att Nelly inte såg vilken bokstav det var. Hon bad om att få sitta närmre. Det slutade med att vi får en remiss till en ögonläkare.Lördagen den 30 sep var min kompis Camilla och hennes två barn Amanda och Anton här och sov över till söndagen. Vi träffades på Lek och Buslandet i Kungälv där barnen fick leka av sig en stund och sedan åkte vi hem hit. Felix var nog inte helt frisk för han råkade somna i sin säng, men Nelly underhöll gästerna. Hon och Amanda lekte frisörer och en massa annat kul.
Jag har varit borta mycket under de senaste veckorna och då till barnens förtjusning är inte pappa Ola tveksam till att dra till med en hamburgare på Mc Donalds.


Under veckodagarna har Nelly bland annat följt med  både Ebba och Ida hem efter dagis. Vi har varit på Felix fotboll och sist ville Nelly också sparka lite boll.


När vi åt pannkakor senast gjorde Nelly en egen syltgubbe.
I torsdags (4 sep) var det föräldramöte för Felix klass och det var ren tur att vi kom dit. Dagen innan när jag och barnen satt och åt middag säger Felix att vi ska gå in på fronter (sida på nätet för Felix skola) eftersom det står om föräldramötet där. När han säger det ringer det en klocka att det var föräldramöte vilket både jag och Ola hade glömt av. Jag fick fixa barnvakt och det var Hugo och Emils mamma Malin som ställde upp.

På dagen i skolan på torsdagen drog Felix ut sin lösa framtand och lade den i ett papper som han tog med sig hem. Det var hans tredje mjölktand som han tappade. Tandfen gav honom tio kronor men Felix tyckte att han borde fått tjugo kronor eftersom tanden var ganska stor.


Förra lördagen (6 sep) var det aktiviteter i Kungälv för att få barn och vuxna i rörelse. Det var bland annat Kungälvsloppet och så även för barn mellan 1-6 år. De skulle springa 150 meter och efter avklarat lopp fick de var sin guldmedalj. Nelly ville åka in och springa och tog på sig träningskläderna och var mycket laddad. Felix fick tillåtelse att också springa även om han är sju år. Han och Nelly gick hand i hand till starten men när de väl skulle springa iväg sprang han ifrån henne och jag stod och väntade på dem i mål. Felix kom först in i målet och Nelly kom gråtandes med en funktionär som sprang hand-i-hand med henne. Tydligen var det så att när hon rundade statyn och inte längre såg mig och Felix fick hon en enorm mammalängtan så hon blev ledsen. När hon väl kom in i mål ville hon inte ha sin guldmedalj förrän efter fem minuter. Stackaren var nog inte så förberedd på vad som väntade.På lördag eftermiddag och kväll åkte vi på kalas till Karl som hade fyllt fem år. Han fyllde egentligen siste juli men eftersom vi inte fick till någon dag innan så blev det ett efterskottskalas. Killarna byggde mest lego och flickorna lekte med dockor.
I söndags (7 sep) var jag och barnen iväg och cyklade och nu har det lossnat för Nelly så man kan mestadels låta henne cykla själv. Ett problem som kvarstår är att hon gärna tittar åt alla andra håll än rakt fram.

På söndag eftermiddag hoppade Felix hopprep och då gick hopprepets handtag sönder. Tydligen var det små stift som åkte av och de hamnade på golvet utan att någon av oss såg dem där. Det slutade med att Felix trampade rakt på ett och fick det in i hälen. Han drog ut det själv och då började det blöda mycket men Ola fick stopp på det ganska snabbt.

Idag (lördag) började Nellys gymnastik för höstterminen. Det var några nya stationer, bland annat skulle de rulla ner för en madrass och det gillade Nelly.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar