25 augusti 2014

Första klass

I måndags var det dags för Felix att börja 1:an. Han har längtat efter det och han tyckte att första dagen var rolig. Ola följde med till uppropet och när fröken hade sagt att de skulle ha högläsning ur Alfonsboken om när han börjar skolan, räcker Felix upp handen. Felix berättar då för alla att vi hade varit i Alfonshuset för ett tag sedan och han hade även berättat om allt som fanns där.


När de hade blivit uppropade fick barnen gå fram till tavlan och ringa in sitt namn som stod någonstans på tavlan. Felix kommer att få sitta bredvid Elsa H och han verkar trivas bra med henne så det kommer bli jätte bra.

I veckan diskuterade jag och Felix hur länge man ska borsta tänderna. Jag berättade för honom att man brukar säga att man ska borsta ungefär 2 minuter både morgon och kväll. Felix var då så finurlig så han gick och ställde ugnsklockan på 2 minuter nästa morgon.


I veckan imponerade Nelly på oss. Hon hade lärt sig att räkna till tio på engelska. Det var inte illa för att bara vara fyra år.

En morgon när jag kom upp strax före fem var Felix redan vaken och satt i vardagsrummet och pärlade en fotbollsdomare.


I veckan har det varit fotbollsträning som vanligt på onsdagar och den här gången tog Felix med sina målvaktshandskar och de hade han på sig under hela träningen.


I fredags kom farmor och farfar kom hit och stannade till söndag eftermiddag. Bengt var snäll och hjälpte till att snickra på barnens altan som ska vara underlag under deras gung- och klätterställning. Det passade även bra att de kom då Ola och jag skulle vara borta samtidigt på lördag kväll. Ola sprang midnattsloppet och jag var på cykelfest.




Barnen fick var sin 50-lapp som de hade blivit lovade om de gick på simskolan i Turkiet. Felix blev överlycklig. Han räknar sina pengar i spargrisen ofta så han vet hur mycket han vill ha där för att han ska ha råd med allt han vill köpa. Nelly har inte lika bra koll på hur mycket hon har och pengars värde.

I lördags var jag och Felix och köpte en present till honom eftersom han har börjat i ettan. Det blev ett Lego-chima som han fick välja ut och sedan fick han även ett stort pennfack att ha i skolan. I pennfacket fanns allt man kan önska sig, kritor, tuschpennor, blyertspennor, linjal, sax m.m.


Igår, söndag, ville Felix att vi skulle leka skola med honom och det innebar att vi skulle skriva mattetal till honom som han sedan skulle lösa. Han klarade det väldigt bra och det han hade svårast för var division men han klarade de flesta av de talen också.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar