4 augusti 2014

Turkiet och Liseberg

Nu var det två veckor sedan som jag skrev och det har hänt en hel del under dessa veckor. Förra veckan 23 juli var morfar och morbror Joakim här och kusinerna Lucas och Isabelle. Papporna snickrade tak till carport och jag och barnen åkte till Romesjön och badade i värmen. Lucas och Felix hoppade mest från bryggan där det var lite djupare och flickorna hoppade där det var lite grundare. Isabelle ville att jag skulle hålla i henne hela tiden men Nelly ville absolut hoppa i själv. När vi kom hem ville flickorna måla med vattenfärgerna som jag har på tub så jag dukade upp hela golvet med papper och färger.




I torsdags förra veckan var vi på Liseberg. Ola och Felix började med att åka Helix vilket Felix hade sett fram emot så mycket eftersom de har pratat mycket om den på skolan. Det var en förskräckt Felix som satt i vagnen för han hade nog inte väntat sig att den skulle vara så läskig. Han inledde nämligen besöket på Liseberg med att säga att han skulle åka allt som gick snabbt och inte åka något långsamt. Det beslutet ändrades drastiskt efter Helix för då ville han bara åka långsamma saker.







Vi fick börja åka långsamma grejer med Felix och sedan öka successivt så i slutet vågade han till och med åka Lisebergsbanan. Favoriten hos barnen blev Hissningen som åker upp en bit och sedan ner fortare till halvvägs av höjden och sedan upp igen.



Sagoslottet var mörkt och läskigt



















Nelly lämnade sina nappar till bebiskaninerna som hon sparat i ett skåp i köket i över ett år. Kaninen Glenn blev glad över att få skicka ner napparna till bebisarna så Nelly fick ett fint diplom av honom.




Förra fredagsmorgonen skriker Nelly från vardagsrummet och det visar sig att en trollslända sitter i fönstret. Felix fångar den med fjärilshåven och Ola och barnen kollar sedan upp vad det var för trollslända.


Förra fredagen åkte jag och Nelly in till Kungälv och köpte det sista som saknades inför vår resa till Turkiet. Nelly fick ett par nya crocs-tofflor och dessa blinkade också när hon gick till Nellys förtjusning.

Simglasögonen var viktigt att packa ner först av allt


På fredag eftermiddag kom Felix klasskompis Joakim hit och lekte ett par timmar. De hade väldigt kul i poolen och Joakim ville inte sluta bada.


På fredag kväll kom Kim och Bengt hit eftersom de skulle åka med oss till Turkiet. De hade med sig ett hoppa-hage som man pusslar ihop. Nelly fastnade verkligen för det men hon kunde inte riktigt hoppa på ett ben själv utan ville ha hjälp av Kim eller Bengt för att klara det, men efter ett tag klarade hon det själv.


På lördag morgon åkte vi till flygplatsen vid sju på morgonen så det var lite trötta men förväntansfulla barn som vaknade. Nelly hade med sig sin väska som hon fick av farmor och farfar i födelsedagspresent och det fick bli hennes handbagage. Både Nellys och Felix handbagage var fulla av gosedjur och lite målarböcker och böcker.






När vi kom fram till hotellet var klockan runt sex på kvällen så efter att vi hade varit och ätit lite middag var det dags för barnen att prova på poolen.


På söndagen var det badande hela dagen och på kvällen efter att vi hade ätit mat så var det dags för Ola och barnen och klippa sig. Barnen var lite trötta men det gick bra till slut. Nelly vägrade dock att sitta på frisörstolen så frisören fick klippa henne medan hon stod upp. Efter klippningen gick vi till barndiscot en stund.











Medan vi åt mat på söndagen var det en av servitörerna som märkte att Felix hade på sig en Messi tröja så han var på Felix hela tiden med att kalla honom för Messi och ville göra någon slags "give-me-five" med Felix. Efter en stund tröttnade Felix på honom så han gömde sig under bordet. Jag märkte direkt på Felix att han var störd över att inte få sitta i fred. När vi gick därifrån säger Felix att han egentligen ville ha dessert men att han inte ville vara kvar där inne bara för servitören störde honom medan han åt. Resten av resan tog vi och åt i en annan del av restaurangen där inte den servitören var.

På tisdag eftermiddag åkte Felix, Bengt och Ola parasailing och Felix tyckte att det var roligt, men läskigt att åka gummibåten ut till den båten som hjälper till att få upp dem i luften. Nelly stod och tittade efter dem på stranden och ropade efter att hon ville vara med pappa.








På onsdagen åkte vi in till Side och gick och tittade och handlade. Felix handlade en keps som han valde ut och Nelly fick en rosa hatt. Turen i Side avslutades med att grabbarna gick och letade upp en geo-cash som Bengt visste låg i närheten.














En liten sköldpadda som Felix önskar sig så mycket

Geo-cashing




På torsdagen var barnen på simskola som Nazar anordnade. Nellys grupp började men Nelly ville inte vara med på de lekar som de hade så vi fick avbryta men då kom en av ledarna efter henne och bad henne visa hur mycket hon kunde simma. Det slutade med att hon fick en privat undervisning som var bättre än den andra simskolan. Felix genomförda sin simskola och gick även på simskola på fredagen. Båda barnen fick sedan var sitt diplom på fredagen.






De hade en massa rutschkanor vid hotellet och man åkte i dem med en badring. Man hade en stor badring där man kunde sitta två stycken och Felix älskade att åka dessa. Nelly tyckte om det också efter ett tag men hon tyckte inte om när det gick för fort.







Nelly var väldigt kräsen med maten när vi var där men i slutet av vistelsen fick hon prova på efterrätter och de gillade hon. Dock inte den som jag fick med på bilden. I början när hon delade på den såg hon förväntansfull ut men så fort hon fick den i munnen stannade hon upp och såg skräckslagen ut och sedan spottade hon ut den i en servett.





Här kommer lite olika bilder från resan:
































Felix är som ett vattendjur...

I fredags var sista kvällen i Turkiet och vi gick och lade oss lite tidigare eftersom vi skulle gå upp redan klockan två på morgonen för att åka hem. Nelly sa att hon inte var trött men vi märkte på henne att hon var jätte trött. Vi hade rätt för Nelly somnade snabbt och låg helt rak i sängen i flera timmar utan att röra på sig.


Barnen sova ungefär halva flygresan på hemvägen. När Nelly sedan vaknade ville hon byta plats så att hon satt bredvid farfar istället.


På vägen hem från flygplatsen stannade vi till på Toys R Us och köpte en drake som Felix skulle fått i Turkiet men det visade sig att den var dubbelt så dyr där så då kunde han få mer för samma peng. När Ola var där inne hittade han ett klädprovningsset till barbiedockor till Nelly. Han köpte det till henne och det slutade med att Ola själv fick sitta och fixa i ordning olika klänningsmodeller. Det var för svårt för Nelly i dagsläget men då har hon något att pyssla med när hon blir lite större.


I lördags när vi hade varit hemma en stund åkte vi till mormor och morfar och lämnade presenten som vi hade köpt till dem eftersom de hade passat vårt hus medan vi var borta.  Felix tog på sig sin Neymar fotbollsdräkt. Jag och Ola tänkte först köpa Zlatan tröja men när Felix fick vara med och bestämma ville han hellre ha Neymar.





Medan jag var inne och handlade på vägen hem från Kode passade Nelly på att ta kameran i baksätet och ta lite egna bilder. Här är en på sig själv, så kallad selfie.


I morse lekte Felix och Nelly hund och matte. De hade en matskål med mosade kex och en vattenskål till hunden Felix. De hittade inte kopplet så de gjorde ett eget med leksaks-s.


I förmiddags var Ola och barnen ute och geo-cashade här i närheten medan jag var på jobbet. Felix tycker verkligen att det är roligt att gå ut och leta efter skatter.


I dag var familjen Berlin här och hälsade på. Det var fullt ös med alla barnen och de lekte så bra allihop. Våra barn var väldigt trötta i slutet och Felix såg lite hängig ut och somnade med en gång utan klaga på att han inte ville gå och lägga sig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar