23 februari 2015

Feber

I måndags tappade Felix ännu en tand. Tror att det är den femte tanden. Den här gången hann tandfen med att ge en tia under natten.


I tisdags var det fettisdagen och då fick barnen dela på en semla. Felix verkligen älskar alla bakverk. Han brukar säga att saker blir så goda att de blir äckliga på grund av att han inte kan sluta äta.



I fredags ville Nelly som vanligt gå in och hämta Felix på fritids. Den här gången gick det inte så bra för hon halkade i leran som hade blivit på dem genvägen över gräset som hon brukar ta. Det var en ledsen Nelly som jag fick komma och rädda.


Vi åkte hem en liten stund och bytte om på Nelly för att sedan åka in till Kungälv. Felix tyckte Nelly var så fin i sin halsduk och jacka så han sa att han skulle vilja gifta sig med henne.


Vi började med att åka till leksaksaffären där Felix handlade för sina sparpengar. Han ville ha fotbollskort vilket många av killarna i klassen har. Nu efter att han köpt dem har det gått ut ett meddelande från skolan att de förbjuder barnen att byta fotbollskort under skoltid pga att barnen blivit mindre aktiva på rasterna.


Efter leksaksbutiksbesöket var det dags för barnen att klippa sig. De ville givetvis både ha färg och glitter i håret.



Vi avslutade besöket i Kungälv med att äta på Kinarestaurangen.


I lördags var jag och Ola iväg och kollade på en show. Barnen sov över hos familjen Berlin och de hade det bra där. De började med att åka och leka på Bushuset. Nelly hade kommit fram till Malin efter fem minuter och sagt att hon var trött, men efter en stund började hon att springa runt och leka ändå.


I söndags när vi hade hämtat barnen var vi bara hemma och vände för att åka till Felix innebandy. Medan jag och Felix var där ringde Ola och frågade om jag sett barnens iPad. Han kunde troligen ha glömt den på biltaket där han lagt den när han skulle hjälpa Nelly ut ur bilen. Han hade oturligt nog rätt! Efter några timmar hittade Ola den i slutet på grusvägen. Nu får barnen vara utan padda ett tag.


På eftermiddagen var det väldigt fint väder och jag sa till barnen att vi måste ut och leka i solen. Nelly ville inte alls vara ute i solen för hon gillar inte den sa hon. När hon sedan satt där ute och gungade sa hon till mig att jag hade rätt. Det är jätte skönt att få sol på sig mamma.




När vi kom in sedan gjorde vi en kaka och barnen fick läsa och blanda kakan själva. Jag fick styra upp det lite och smälta smöret annars klarade de detta bra.



Nelly fick feber igår och när Ola tog tempen på henne idag på förmiddagen var den 39,6. Stackaren som blev sjuk idag när planen var att hon skulle följa med Ida hem efter dagis.

Nu under kvällen har Nelly börjat hålla sig för munnen när hon sväljer och det är tydligen för att hon får ont i halsen när hon sväljer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar