1 februari 2015

Läxbus

När jag skulle hämta Nelly förra måndagen (19/1) hade hon inte tid att följa med hem eftersom hon var tvungen att storstäda hela målarrummet. Hon tvättade varenda pensel väldigt noga men till slut fick jag henne att slita sig från städningen.


På kvällen var det dags för Felix att träna pingis igen. Det är väldigt många barn på träningen så det är tufft för tränaren att ha koll på alla. De ska försöka dela upp gruppen i två så att han får mer tid till varje barn. 


Förra fredagen (23/1) när jag hämtade Felix hade han något konstigt på näsan. Det såg ut som små glasögon, men det visade sig vara ett gammalt reflexband som han hittat på skolgården. Jag lyckades till slut övertala honom att slänga det eftersom det hade vassa kanter. Han ville kanske se ut som Nelly med glasögon. Förra lördagen var jag i Kungshamn och Ola och barnen hade en mysig dag. Det började med lunch hemma och då blev Felix så störd på ljudet som blir när man (i detta fall Nelly) skär med en kniv på tallriken, så han gick ner och hämtade sina hörselskydd.


På eftermiddagen åkte de med familjen Berlin till Universeum. De hade varit där och gått runt i tre timmar. Alla barnen tyckte att det var väldigt kul. Det kom väldigt mycket snö förra helgen så den ville gärna barnen vara ute och leka i. 


I söndags spelade Felix sina första innebandymatcher. Det var matchsammandrag vilket innebar att de spelade tre matcher. De förklarade två och vann en och Felix var nöjd eftersom han gjorde ett mål. Han är duktig och kämpar på och tappar inte humöret för att de ligger under. I söndags målade Nelly en teckning till farmor och farfar som hon ville skicka till dem på posten. Hon skrev adressen till dem på kuvertet och Ola körde henne till en postlåda. Det var en stolt Nelly som fick meddelande från farmor två dagar senare när de tackade för teckningen. 


I måndags när Ola hämtade Nelly på dagis visade det sig att hon ramlat på sin arm. Hon hade haft någon i sitt knä och ramlat baklänges och fått armen under ryggen. Stackaren kunde knappt röra armen. 

I måndags fick Felix en överraskning av Ola innan de åkte till pingisen och det var ett nytt fint pingisrack. Felix blev jätteglad och tyckte att han spelade bättre med det. 


I tisdags kväll gick jag runt en halvtimme och letade efter Felix läsebok eftersom han skulle läsa läxan dom han har till torsdagar. Jag hittade den inte trots att jag var helt säker på vad jag hade lagt den i bokhyllan. Morgonen efter ringer Ola till mig och säger att Felix hittat boken. När jag hämtar Felix på eftermiddagen frågar jag honom var boken var och då ser jag på honom att han ser lurig ut. Då får jag fram att han hade gömt boken bakom bokhyllan eftersom han inte kände för att läsa läxan. Jag sa till honom att han aldrig får göra så igen, men jag ska vara ärlig att jag tyckte det var lite gulligt och ett snällt bus.

I torsdags höll vi på att leka här hemma och avslutade kvällen med att titta på tv. Till slut märker jag att Nelly inte har pratat på ett tag och det var ju inte konstigt eftersom hon hade somnat så gott i fåtöljen. 


I fredags morse ville Nelly skära gurkan till sin morgonmacka själv och när hon hade gjort det bad hon mig ta kort på henne och mackan. Hon är van vid att jag brukar ta kort på allt. 


I fredags ringde de från dagis och berättade att Nelly hade ramlat. Jag blev orolig direkt men de sa att hon bara hade slagit sig lite på ögonbrynet men det värsta var glasögonen som hade blivit skeva. Jag åkte och hämtade Nelly tidigare och åkte till optikern. De kunde laga glasögonen provisoriskt och de beställde även nya som kommer om två veckor. 

När vi kom hem på eftermiddagen ville Nelly hjälpa mig att laga mat. Det serverades nachogratäng och helt plötsligt var det bland det godaste Nelly hade ätit. 


Efter maten blev det mys i soffan.

Igår (lördag) var Nelly med på gymnastiken igen. Hon var så duktig och var med på uppvärmningen utan mig för första gången. Det tråkiga var att hon ramlade på den armen som hon hade slagit i på dagis.


På eftermiddagen kom morbror Joakim och kusinerna Lucas och Isabelle hit och hälsade på. Isabelle och Nelly lekte för fullt. De målade och spelade till och med pingis. Felix och Lucas satt mest och spelade på paddan.


Igår kväll hade jag och barnen spelkväll. Det var mysigt att spela med båda två och att de dessutom inte blev ovänner. Felix var väldigt gullig mot sin lillasyster och hjälpte henne. 


Idag var Felix och tränade innebandy. Efter en kvart börjar han att gråta och sätter sig bakom sargen. Jag låter tränarna prata med honom men efter en stund går jag till honom och frågar vad det är. Det visar sig vara på grund av att en kille hade tagit den bollen Felix hade tränat med. Vi förklarade för honom att det är så många bollar på träningen så det är omöjligt att hålla reda på sin boll. Det hjälpte inte utan Felix sa att han ville åka hem. När jag till slut sa att vi åker ville han stanna kvar och titta men det sa jag att vi inte gör. Till slut bestämde han sig då för att vara med och hade då jätte kul och spelade väldigt bra på de matcher de spelade. Jag berömde honom mycket när vi satte oss i bilen efter träningen. Jag tyckte att han var duktig som gick tillbaka och kämpade på. 

När vi kom hem efter träningen ringde Felix till sin klasskompis Levi för att fråga om han ville komma hit och leka. Som tur var kunde han det och Felix klarade av telefonsamtalet riktigt bra och berättade tydligt vilken adress vi bor på.

Ikväll när jag var nere och tränade kom Nelly ner för hon kände att hon också behövde träna. Hon sa att det var bra med crosstrainer eftersom det nog var bra att röra den onda armen. 


Felix berättade förresten för mig i veckan att han var kär i sin klasskompis/fritidskompis Ellen. Han berättade också att hon var upptagen för hon är ihop med Tobias. Oj, nu börjar det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar