9 juni 2012

Aeroseum

På kvällen i söndag märkte vi att Nelly hade feber. Hon fick vara hemma från dagis på måndagen och som mest hade hon nära 40 grader. När hon sov middag och vaknade upp märkte jag att den hade gått upp mycket för då låg och hon och sjung Bä,bä vita lamm väldigt sluddrigt. 

Det som är roligt är att Nelly blir ledsen när vi lämnar av Felix, exempelvis i måndags på dagis, och hon inte ska till samma ställe. Hon vill att de ska vara tillsammans hela tiden, men när de väl är ihop sedan stör de sig mycket på varandra, men det är väl syskonkärlek.

På måndagkvällen blev det ändå värre för Nelly. Hon ramlade ner från soffan och slog pannan i soffbordet. Hon blev så ledsen. Vi fick ta på henne en blöt handduk och det tyckte hon var skönt.


I tisdags fick båda barnen vara hemma eftersom vi upptäckte i måndags kväll att Felix hade gegg i ögat. Natten till tisdagen vaknade Felix upp några gånger och var ledsen för att han inte kunde öppna ögonen. Det gick som tur var över efter en dag och det var en överlycklig Felix som vaknade på onsdag morgon och märkte att han kunde se igen.



På kvällen i tisdags gick Felix och lade sig på löparbandet och sa, "Det här är livet!" Han uppskattade nog att han var frisk igen. Han var i alla fall pigg i benen och ville visa upp sina hopp ner för trappan till vardagsrummet. Han var även tvungen att gå ut och kolla till och bygga upp de husen som han hade byggt upp i söndags.



I torsdags när jag kom hem var pappa Ola irriterad på Nelly. Det visade sig att hon hade tagit boxerkortet till parabolen och stoppat in det i Playstationspelet. När Ola frågade henne var hon hade gjort av det pekade hon på spelet och sa, "Däää". Det slutade med att Ola fick skruva upp spelet för att få ut kortet.

Igår, fredag, var jag ledig från jobbet och jag och barnen var ute och handlade i flera timmar. Vi tog en paus för att äta lunch tillsammans med mormor och morfar. De fick så mycket mat så de orkade inte ens äta upp hälften.


Igår var Anders och Anna-Karin här och hälsade på. De hade med sig varsin present till barnen. Nelly fick en bok om djur och Felix ett roligt målarset till att ha med sig på resor. Det är olika kort i plast som man kan måla med en penna på och sedan sudda ut igen. Det var mycket uppskattade presenter.



Idag var vi på Aeroseum på Barnens Dag och kollade på flygplan och flygplans uppvisningar med familjen Winterlén. Vi började med att åka i en helikopter som blev dragen av en liten traktor. Först vågade inte Nelly åka med men sedan tog hon mod till sig och följde med. Hon satt och sa under hela färden, "Inte flyga luften!" Undra hur det ska gå när vi ska flyga till Kos om en månad.




Efter helikopteråkningen fick Felix och Oscar åka med en gammal brandbil. När de hade åkt den ville Felix gärna gå och hoppa i hoppborgen och åka rutschkanan som hörde till. Felix var däremot inte så glad över att det var fler barn där för han tyckte att det var för många barn där för att han skulle vilja stå i kö för att få åka rutschkana. När jag till slut lyckades övertala honom att ställa sig i kön var det typiskt nog så att en pojke hoppade rätt in i honom. Det blev sluthoppat i och med det.



Vi avslutade besöket med att gå ner till hangaren där det stod en massa flygplan utställda. Där fanns även en hel del andra saker för barnen att leka med. Innan vi åkte hem köpte vi oss varsin glass och det slutade inte så bra för Nelly. Hon fick dessvärre sin Sitting Bull-glass på huvudet, men hon blev inte ledsen för det.







Så här snygg blev frisyren efteråt
Felix fick provsitta en polisbil

Oscar leker följa John

När vi kom hem till oss fick Nelly en fin present av Oscar. Hon fick en kaffeservis och en leksakstårta. Hon stod hur länge som helst och serverade kaffe till sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar