15 oktober 2012

Skrivaren

Ja, det blev så att Nelly fick magsjuka förra måndagen. Vi fick därför hålla barnen hemma både tisdag och onsdag från dagis. Som tur var klarade vi andra oss ifrån det. Nelly var hängig och gnällig på eftermiddag och ville gärna ha nappen hela tiden. Vi var faktiskt snälla och lät henne ha den en hel del. Felix var en fin storebror och kom ner med sina gosedjur till Nelly eftersom han tyckte synd om henne.


Han var även gullig och läste djurboken för henne och förklarade lite om djuren som de såg på bilderna. Nelly var väldigt intresserad av vad hennes storebror sa.


I måndags ringde Ola mig och sa att barnen hade varit så duktiga så han tyckte att de skulle få var sitt pussel och givetvis skulle de få det. Jag köpte ett Spidermanpussel på 250 bitar till Felix och ett 20 bitars prinsesspussel till Nelly. Båda pusslena var lite för svåra, men de behöver nog bara pussla dem några gånger till för att klara dem helt själv.



Felix fick också en skrivbok som han satt och skrev i direkt. Han har blivit jätteduktig på att hålla i pennan. Något som var intressant var att han skrev stora bokstäver även om det var små bokstäver i det ordet som han skulle skriva av.


I lördags var jag och barnen inne i Kungälv och köpte vinterskor till barnen. Barnen var jätteduktiga och lyssnade och satt stilla och provade skorna så snällt. Felix gick runt själv och hittade skor som han tyckte om och tittade så att de hade storlek 31 som han vet att han har just nu. Dessvärre skulle han ha storlek 32 nu eftersom fötterna har växt sedan förra vintern. Nelly fick vi köpa storlek 27 till och hon hade storlek 25 förra året.


Efter en stund kom även pappa Ola in till Kungälv. Han hade varit i Varberg på konferens över natten så barnen sprang fram till honom när de såg honom. Vi firade hans hemkomst med att gå på fik och Felix valde givetvis att fika på en hallongrotta. Hade han fått bestämma hade det slunkit ner mer än en.


Igår var sista gången på denna kursen i simmet. Dagen till ära fick de prova att vara i vattnet med flytväst på. Nelly tyckte att det var obehagligt att flyta runt själv i vattnet och ville gärna att jag skulle hålla henne i handen. Felix han låg bara och njöt på rygg i vattnet och trivdes bra med att ha på sig flytväst.
 

Felix hade gjort en spindel i dag på dagis, av en kastanj och pärlor. Den var verkligen fin!


Idag när Ola hade hämtat barnen på dagis åkte de till posten och postade ett kort till Guffa, Fredrik, som fyller år i morgon. Felix ville gärna lämna in kortet på posten.



Idag kom det ett bokpaket till barnen med boken "Findus flyttar ut" och ett Pettson-pussel till Nelly. Ola satt och läste sagan för Felix innan det var dags för kvällsmat. Felix såg mycket koncentrerad ut under hela sagan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar