4 november 2012

Glada barn

I måndags var det studiedag på dagis så jag var hemma med barnen och mös hela dagen. Vi kände oss lite krassliga så vi höll oss inne eftersom det var ett fruktansvärt väder ute. Vi bakade bland annat Felix favoritkakor, hallongrottor. Felix var väldigt duktig på att rulla degen, men Nelly stod bara och lekte med den utan att få till någon riktig boll. De var däremot båda duktiga på att hälla i sylten i kakorna. När kakorna var färdiga fick de var sin, men Nelly åt allt förutom mitten där sylten var. Hon är tokig.I onsdags när jag hade hämtat barnen på dagis skulle jag posta ett paket, men jag lät Felix gå in själv och göra det istället. Han fick med sig en peng och paketet och så gick han in och ställde sig så fint i kön och väntade på sin tur. Man blir helt varm i hjärtat när man står och ser hur duktig han är när han får göra saker själv.


När barnen har somnat på kvällarna måste man gå upp och titta på dem några gånger. Det finns inget så fint som att se barnen ligga där och snusa och sova.


I lördags var jag och barnen och handlade och de fick lova att åka på hästen som står vid entrén. De skrattade så att de kiknade och självklart ville Nelly åka en gång till när turen var över, men det gick ändå ganska lätt att få henne att förstå att det fick räcka med en gång.

 

I morse hade barnen mys med pappa i fåtöljen och läste sagor. Det tog emot att behöva åka till jobbet så här en söndag, men måste man så måste man.


Nelly har hittat en ny lek och det är att blanda sina pärlor och ploppar och leka att hon lagar mat. Hon kan sitta hur länge som helst och flytta dem från ena skålen till den andra.


Nelly har börjat att prata väldigt mycket. Hon pratat hela tiden och meningarna består av flera ord. Hon har även lärt sig lite färger, vilket vi har kämpat med. Nu kan hon gul, röd och blå.

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar