13 januari 2013

BVC-besök


Det här har varit första veckan på dagis efter julledigheten. Båda barnen har längtat efter sina kompisar men Nelly har framförallt längtat efter fröken Maj-Lis.

I onsdags var det dags för barnen att gå till BVC på 5,5-årskontroll och 2,5-årskontroll. Felix skulle även ta vaccinationsspruta. Han var jätteduktig när han skulle ta den och satte sig i mitt knä och drog fram sin högerarm så att hon kunde ta sprutan. När det var färdigt sa han helt lugnt "Nu var det färdigt". Jag märkte inte ens att han ryckte till.




Vi har två rejäla barn och Felix uppskattas bli ungefär 193 cm när han blir stor. När vi mätte honom var han 123,5 cm och vägde 26 kg. Nelly var 95,5 cm lång och vägde 17,4 kg. När Felix var lika gammal var han 1,5 cm längre än Nelly och vägde 2 kg mindre. Det är en rund och go liten tjej som vi har. Vi fick en liten tillsägelse att tänka lite på vad barnen stoppar i sig eftersom de bådas viktkurvor pekade uppåt istället för att avta. Vi får försöka gå över till naturell yoghurt och se om det hjälper något plus att det precis har varit jul och då blir vi alla lite rundare om magen.


Alla tester som de fick utföra gick strålande. Felix visade att han kunde räkna, hade minne och kunde hoppa på ett ben. Nelly fick visa att hon kunde vad som var litet och stort samt hur olika djur låter. Det här var sista kontrollen för Felix på BVC innan han går över till skolverksamheten. Han börjar bli stor vår lille plutt.







I lördags morse var barnen och Ola ute och lekte i snön och skottade. Felix var duktig och hjälpte till och soppade trappen. Nelly var bara med ute en liten stund tills hon ramlade med pulkan och tappade vantarna i snön.




I dag var jag och barnen på Backaplan och handlade nya regnkläder till Nelly och till Felix. Felix regnbyxor hade gått sönder och Nellys också. Det var en busig Nellys som var med i butikerna och hon blev värre för varje affär vi var inne i. Hon låg på golvet och busade och hade inte alls bråttom med att följa med mig och Felix. Felix var snäll hela tiden och hittade till och med en jättefin jacka till sig själv med 50 % rea. Den får han ha nästa år när han blir lite större.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar