6 januari 2013

Slutet på jullovet

I onsdags var det dags för pappa Ola att börja jobba igen, men jag och barnen fortsatte vårt jullov. Det var en fin dag med solsken så vi var ute och lekte och gick en liten promenad. Promenaden blev inte så lång eftersom Nelly blev trött i benen. Felix hade en lösning på det när han såg en blåmålad prick på vägen och konstaterade att det måste vara en viloprick där man ska sitta och vila benen. Han och Nelly satte sig där en stund.

 
 I torsdags satt vi och målade en massa med vattenfärger. Jag målade så bra jag kunde och som barnen sedan fick färglägga. Nelly satt i och för sig mest och målade med en färg över hela pappret. Felix gjorde en del teckningar själv och den första han gjorde var en kamel, vilket han enligt honom själv har övat på många gånger.

 

I fredags var vi på Lekstaden med delar av familjen Sandqvist. Barnen sprang runt alla de tre timmar som vi var där med endast ett litet avbrott för pannkaksätning. Nelly lärde sig trampa på trehjuling och hon såg stolt ut när hon tog sig fram av egen maskin.

 
 
 
När vi satt i bilen hem från Lekstaden börjar Felix prata om att blod smakar metall och att han gillar metallsmak och att det är därför som han gillar att slicka på kundvagnarna på Maxi. Jag har aldrig märkt att han tycker om att göra det, men han gör antagligen det i smyg.

Idag var det dags för att ta ut julgranen. Barnen var med på utsidan och tog bort all dekoration. Felix hade fullt sjå med att få ordning på glittret som han blev helt invirad i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar