16 juni 2013

Födelsedagsbarnen

Efter dagis i måndags var båda barnen lite trötta och de satt och mös i soffan framför Sommarlov som var på tv. De är mycket gulliga mot varandra mestadels i alla fall.


I tisdags ville Nelly vara häftig när hon åkte till dagis så hon ville ha på sig sina solglasögon. Hon sprang in med dem i lekhallen för att visa upp sig sedan lade hon dem i sitt fack.


I onsdags fyllde lilla Nelly hela 3 år. Det är inte klokt vad åren går fort. Jag var inte med på morgonen för jag var tvungen att vara i Malmö men jag kom hem och hämtade dem lagom tills de slutade på dagis. Nelly hade varit trött och hängig hela dagen hade fröknarna sagt, men de trodde att det var på grund av att det kan bli lite mycket med all uppmärksamhet. När vi åkte från dagis mötte vi upp pappa Ola och åt födelsedagsmat på Mc Donalds.



När vi kom hem så fick hon sin sista överraskning. Hon fick följa ett rep som hon fick börja följa från altanen. Felix fick hjälpa henne att följa det och repet ledde in till garaget och där stod en cykel som vi köpt till henne under en presenning. Hon kan trampa runt på en trehjuling men nu blev det lite svårare för hon bromsade istället för att trampa framåt.







I torsdags hade Felix en utflykt med dagis till Bohus Fästning. De hade fått en guidad tur där och få gå in i fängelsehålor. Det tyckte Felix var spännande.

I fredags kväll kom farmor och farfar hit och Felix som låg och halvsov när de kom sprang ner och blev glad när de kom.

Dessa två sötnosarna var i tidningen i fredags.



När Nelly vaknade i lördags morse blev hon glad över att se farmor och farfar. Det var kul att de var med och väckte Felix med frukost och paket på Felix födelsedag som var i lördags. Felix hade önskat sig en räkmacka till frukost och en guldballong. Givetvis fick han detta.

Det var en överlycklig Felix som öppnade sina paket. Han fick både den stora legobåten som han önskat sig och ett eget Nintendo DS. Barnen fick även en massa paket av farmor och farfar och en av dem var att de fick pengar att gå till leksaksaffären och köpa sig något som de ville ha.






Nelly fick en egen campingstol

Självklart måste man börja måla direkt i en ny målarbok


Efter att vi hade ätit frukost och gjort oss i ordning åkte vi in till Kungälv och handlade leksaker. Nelly valde först en Skrållan-docka men efter ett tag hittade hon några dockor som hon sett på farmors dator tidigare på morgonen. Det var små dockor till dockhus där det fanns en familj och ett par som var farmor och farfar. Det var ingen tvekan om att det var detta hon ville ha. Felix valde inte helt oväntat ett Lego till.



Vi åt lunch på kinarestaurangen innan vi åkte hem men Felix var bara med en stund för han var bjuden på sexårskalas till sin dagiskompis Elin. Oj, vilken kalasdag han fick.


Det tar på krafterna att fira en massa födelsedagar
Till kvällen åt vi födelsedagsmiddagen som Felix hade beställt vilket var lax, med sås och ris. Felix verkade väldigt nöjd med dagen när det var dags att lägga sig för kvällen.


Idag (söndag) hade vi kalas för hela släkten. Alla kusinerna var här och lekte, men Felix och Lucas stängde in sig och spelade Super Mario hela tiden och flickorna lekte med varandra.





Efter maten överraskade farmor och farfar med en dockteater om Alfons Åberg. Barnen satt bänkade och väntade förväntansfullt. Jag och Diana fick ordna teaterbiljetter för Isabelle påminde oss om att man måste ha det när man ska gå på teater. Alla uppskattade denna teatern, både barnen och vi vuxna.





Nelly fick en dockvagn idag som hon knappt släppte på hela eftermiddagen och kvällen. Hon blev verkligen jätteglad för den.


När det var dags för tårta fick Felix en sådan tårta som han hade önskat. Han önskade sig en DragonVale tårta vilket är ett spel som han brukar spela på Ipaden. Jag kände inte att jag hade tid att göra en massa drakar utan jag beställde marsipantäcken från internet med ett motiv på DragonVale istället. Nelly fick också hon en egen tårta och då var det med hennes ansikte.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar