4 juni 2013

Fall nummer två

Natten till tisdag fick även Nelly vattkoppor. Hon har fått de flesta i ansiktet men fick även en hel del i snippan. Det innebar att natten mellan onsdag och torsdag kunde hon inte sova. Hon låg och drog i blöjan så jag tog av henne den så att hon inte hade något som skavde mot kopporna. Det hjälpte till en början men sedan började hon skrika igen. Vi hade både gett henne allergitablett och alvedon men det hjälpte henne inte. Jag kollade då upp tips på internet och där tipsade de om Xylocain och som tur var hade vi en sådan tub hemma så vi fick tvinga henne att vi skulle få röra henne så vi kunde smeta på det. Efter fem minuter verkade det hjälpa och hon kunde sova i alla fall två timmar i sträck. Hon hade även problem med att kissa så hon fick klämma runt våra händer när hon gjorde det så att hon skulle tänka på något annat och det hjälpte.


I onsdags hade Felix finlunch på dagis. De fick en trerätters lunch som fröknarna hade serverat dem. Barnen skulle ha på sig finkläder. De fick även presenter av fröknarna och det var en bok om fjärilar och även ett papper där de hade skrivit om varje barn. De är fina fröknar som han har haft under dessa tre år. Vi kommer sakna dem!



I torsdags fick mormor och morfar passa Nelly i några timmar medan jag var hos frisören. Hon låg och sov i över två timmar eftersom alla prickar var så jobbiga för henne så att hon inte kunde sova på nätterna.


På vägen hem hämtade vi ett paket från H&M på posten och där i fanns en massa sommarkläder till barnen bland annat badkläder och en bikini till Nelly. Hon tyckte mycket om att ha på sig den och poserade gärna för mig.

I fredags var jag och Nelly ute på altanen och gottade oss hela dagen. Nelly satt och plaskade med lite vatten i en hink och hällde fram och tillbaka i olika små skålar.


Vi fixade också i ordning de rabarber som vi fick av mormor och morfar i torsdags. Nelly var så duktig och kunde skära två rabarberstänger helt själv med en matkniv.


Felix satt som vanligt och pysslade när vi kom och hämtade honom på dagis. Han målade olika Angry Birds figurer och var mycket koncentrerad.



I lördags var jag och Felix i Kungälv och köpte nya Crocs-tofflor till honom och han ville ha ett par av märket Lego. Det första paret han provad som var en storlek större än de han har här hemma var alldeles för stora och då blev han lite ledsen eftersom storleken under var för liten, men hon som jobbade där sa att vi kunde testa ett annat par eftersom de kan skilja sig åt i storlekarna och det gjorde det och de blev helt perfekta.


Felix lyckades fånga en fjäril i sin håv i lördags. Han hämtade sin fjärilsbok som han fick av fröknarna och kom fram till att det var en kolfjäril. Djurvän som han är var han noga med att släppa ut fjärilen precis där han hade tagit den.


I söndags var vi ute och cyklade och Nelly hade med sig sin sparkcykel. Hon blev trött i benet efter ett tag, men hon verkade tycka att det var roligt att kunna åka efter Felix.


Vi har köpt en begagnad våningssäng till Felix som han och Ola stod ute och slipade med var sin slipmaskin. Felix slipade en bräda plus en hel hylla. Han är duktig vår lille pojk!


Nelly ville gå ut och rasta hunden i buren
Ola var och köpte en liten ny pool till barnen som de badade i under eftermiddagen.De trivdes bra att plaska runt där i.


På söndag eftermiddag åkte vi till morbror Joakim och grillade med honom. Nelly satt och gungade i princip hela tiden och hon har nu lärt sig att ta fart själv och det verkade hon tycka var kul för hon satt och sjöng hela tiden och lät så glad.



Igår var Ola och hämtade den nya bilen och då var mormor och morfar här hemma och passade Nelly så länge. Mormor och Nelly hade lekt både affär och doktor och det pratade Nelly om hela kvällen efter det. En stolt Felix blev hämtad av Ola med den nya bilen på dagis och han fick sitta i framsätet!


Idag var jag hemma med Nelly och då bakade vi bullar och lite annat till barnens blivande kalas. Nelly såg fram emot att få slicka skålarna.



Nelly och jag var ute på en liten promenad och hon tog med sig sparkcykeln men var trött i benen idag så det var inte många sparkar som gjordes.


När vi hämtade Felix på dagis somnade han i bilen och som vanligt är det svårt att få liv i honom så han fortsatte att sova på hallgolvet. Nelly tog av sig sin tröja och lade den på honom som ett täcke och så satt hon och klappade på honom. Gullungar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar