9 juni 2013

Universeumkalas

På onsdag eftermiddag hängde vi som vanligt på altanen och den här eftermiddagen fick vi sällskap av mormor och morfar. Jag fixade i ordning så att morfar fick en filt på sig och så att han kunde sätta upp fötterna på en stol och när Felix såg detta ville han sitta exakt likadant. Han fick även sällskap av Nelly.


I torsdags var det nationaldagen och den firade med att köpa en liten tårta som vi satt och åt på altanen i solskenet.

När det var dags att äta lunch åkte vi och grillade vid havet i Aröd. Vi byggde ett sandslott och barnen trivdes bra där i sanden. Felix pekade på ett hus som ligger alldeles vid stranden och sa att han vill bo där för då kan han gå ner till havet hela tiden.


När vi kom hem snickrade Felix en ram som han tydligen ska måla röd. Jag vet inte vad han ska ha den till men det återstår att se. Nelly gick runt och lekte med min gamla dockvagn.Vi förberedde upptäckarglasögonen som barnen ska ha på sig på Felix kalas på Universeum. Jag och Felix laminerade in dem och de blev riktigt bra.Kvällen avslutades med att Felix och Nelly radade upp en massa stolar och skulle leka buss. De ville även ha musik i bussen och då var det givetvis melodifestivallåtar som skulle spelas.


I fredags var det klämdag och jag var hemma med barnen. Vi åkte in till Kungälv och var på lekplatsen vid ankdammen. Nelly satt och gungade hela tiden och ville inte sluta. Hon ville inte alls åka hem när jag sa att det var dags. När jag och Felix gick mot bilen kände hon att gungan inte var lika intressant längre utan att det var bättre att åka med hem.


På eftermiddagen kom morbror Joakim med barnen och vi åt tacos ihop och barnen lekte hela kvällen.


I lördags var det äntligen dags för Felix kalas på Universeum. När Felix vaknade på morgonen hörde vi bara ett glädjetjut när han sprang ner för trappan, "Jippi!". Vi var totalt elva barn och det var väldigt lagom för det gick fort att gå runt och man fick hela tiden räkna barnen för att se så att alla var med. Barnen fick lösa en del uppdrag på vägen och i slutet fick de en rebus som de fick lösa som skulle leda till nyckeln till kistan där en överraskning väntade. De fick även prova på att äta larver och till slut vågade alla barnen smaka.
Felix fick öppna kistan och där i låg en majsorm och alla barnen fick klappa den. När hon frågade om det var något barn som inte ville klappa räckte Nelly upp handen direkt, men när Ola gick till henne vågade hon klappa hon också.

De fick också klappa både en ödla och en stor kackerlacka. Alla barnen verkade supernöjda och inte minst Felix. När vi åkte hem var han så trött så han somnade nästan direkt och då givetvis med Angry Birds spelet som han fick av Molly.


Efter två timmar hemma var det dags att åka till familjen Ek och fira lilla Maja som fyllde två för tre veckor sedan. Nelly ville gärna hjälpa henne att öppna paketen.


Idag (söndag) skulle Nelly ha kalas för sina dagiskompisar Ebba och Ida, men i morse ringde Ebbas mamma och sa att Ebba hade 39 graders feber så vi beslöt att skjuta på det. Till en början blev Nelly besviken, men efter ett tag när vi sa att vi skulle hitta på något annat accepterade hon det direkt. Idag däremot hade blivit jätteledsen så hennes mamma ringde efter en stund och frågade om de inte kunde leka ändå och givetvis kunde de det. Ida kom och var här med Nelly ett par timmar och de lekte mamma och barn. Det är så roligt att tjuvlyssna på dem när de sitter där och dricker "kaffe" och ska vara lite vuxna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar