12 januari 2014

Vardagen börjar

I måndags var det sista dagen på julledigheten. På eftermiddagen kom grannflickan Alice hit och lekte ett par timmar. Vi satt bland annat och vek pappersflygplan som de sedan dekorerade med lite olika färger.


Till Nellys lycka kom även Ebba tillbaka till dagis i tisdags. De hade lekt hela dagen och hade velat vara i fred från alla andra.

Under veckan på dagis hade Nelly, Ebba och Ida spelat ett spel som de tyckte var roligt. Det handlade om färg och form och var en del i matematiken som de har på dagis. Nelly hade tyckt att spelet var jätte roligt.


I fredags när vi satt och åt middag berättade Felix att han kan sitta helt stilla utan att röra en min. Det gick väldigt bra en stund i alla fall. Nelly var inte sen på att härma och klarade några sekunder.



Fredagsmys
I lördags var det första gången på Nellys gymnastik för terminen. Hon ville att jag skulle springa med henne på alla övningar men nu ska vi successivt börja att lämna barnen lite mer. Jag tror att det kommer ta ett tag för Nelly för hon är väldigt blyg när de sitter i ringen och ska prata inför de andra barnen. De fick göra en ny övning den här gången och det var att hoppa kaninhopp över en bänk. I början klarade hon inte det alls men jag försökte visa henne hur hon skulle göra och hjälpte henne att lyfta benen. Till slut förstod hon hur hon skulle göra och klarade det väldigt bra.


När vi kom hem efter gymnastiken stod Nellys nya säng uppmonterad. Vi hade börjat att montera lite innan vi åkte men hon hade inte sett hela uppsatt så det var med stor lycka hon satt och lekte på sitt rum resten av eftermiddagen.


På lördag eftermiddag kom Henrik hit och lekte tills det var dags att lägga sig. De fick göra var sin lite pizza och lägga på vad de ville ha. Henrik ville göra en inbakad och då ville även Felix och Nelly göra det så klart.



Idag har vi varit på Disney On Ice i Scandinavium. Första halvan var väldigt bra och Nelly satt och applåderade och nynnade med i sångerna. Den sista halvtimmen hade barnen tröttnat och ville mest av allt gå hem men de satt ändå och tittade. Båda två såg trötta ut och det var nog den största anledningen och inte showen.


Cars var Felix favorit.


Efter showen var slut åkte vi och åt på Burger King och barnen sprang glatt runt och lekte på klätterbanan som är inne i restaurangen.


När vi hade ätit färdig åkte vi och hälsade på hemma hos familjen Åkermark. Vi har inte träffat dem på evigheter så alla deras fem barn hade växt mycket. Felix favorit Tilde hade han inte glömt men den här gången var det mest Nelly som var med henne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar