27 januari 2014

Skidåkning

I tisdags var Ola och barnen och handlade skidor och pjäxor till Felix. Vi ska försöka åka lite mer skidor i backarna här i närheten och inte bara när vi åker till Sälen en vecka om året.

I fredags efter vi hade handlat mat och godis åkte vi och tvättade bilen i biltvätten. Båda barnen satt och följde tvätten med spänning. Nelly är inte alls rädd längre vilket hon var när hon var mindre.



Efter biltvätten var det dags för att äta tacos som även har blivit en tradition i vår familj. Felix brukar säga att han vill ha texmex när jag frågar honom vad han vill ha för mat på fredagar.


I fredags kom Ola hem med skidorna och i lördags var det dags för Felix att prova dem ute på vår altan. Han kom ihåg tekniken som han lärde sig senast han åkte.


I lördags var det återigen dags för Nellys gymnastik. Den här gången skulle de balansera på träbommen utan att hålla i någonting och balansera med armarna utåt. Nelly var jätteduktig och klarade hela vägen själv ända från början. Hon blev så stolt när hon fixade det.


I lördags kväll åkte vi och åt middag hos familjen Berlin. Nelly och Emil lekte bra hela tiden och Felix och Hugo spelade mest på paddan. Det är bra att de fungerar så bra ihop.


Igår var det dags för Ola och Felix att åka på en skidutflykt. Felix tyckte att det var mysigt när han fick på sig sitt underställ och såg fram emot skidturen. De åkte iväg med en fullpackad bil men efter tjugo minuter ringer Ola och frågar om Felix pjäxor är kvar här hemma och det var helt riktigt. De stod så fint innanför ytterdörren. Till på köpet klämde Felix sitt långfinger i bagageluckan så han hade blivit ledsen för det också men de behövde bara vila sig lite här hemma och plåstra om hans finger innan de vände tillbaka till backen igen.



Medan killarna var iväg åkte jag och Nelly till Allum för att köpa det som hon önskar sig mest just nu, vilket är glittriga ballerinaskor. Jag sökte på detta innan vi åkte dit och jag såg att det fanns sådana skor på H&M. När vi kom dit fick Nelly gå loss och köpa en klänning, strumpbyxor och glitterskor. Hon valde allt helt själv och när hon kom hem stod hon framför spegeln och berömde sig själv hur fin hon var. Sötnos.



Idag när vi åkte till dagis var det självklart att kläderna skulle på igen och hon bar dem åter med stolthet. Tydligen hade de andra flickorna på avdelningen berömt hennes fina glittriga kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar