5 januari 2014

Nyår på Nordens Ark

I måndags satte Ola och barnen ihop det fotbollsspelet som Felix fick i julklapp. Nelly ville också vara med och spela så hon och Ola var i ett lag. Matcherna blev jämna men det var nog Felix som vann.


Jag och barnen var iväg och handlade på måndag förmiddag och då passade Felix på att panta alla sina pantflaskor och han tömde ut alla kassar innan vi åkte och räknade ut att han skulle få 51 kr. När vi stod i kön för att panta kom det fram en flicka och gav honom två burkar eftersom de inte orkade stå i kö för att bara panta dessa. När vi hade pantat färdigt blev det 54 kr och det stämde precis med vad Felix hade räknat ut tidigare för det var 51 kr plus en krona för de två burkarna han fick och att vi hittade en flaska till precis innan vi åkte som det var 2 kr på. Han är duktig på att räkna.



I tisdags var det nyårsafton och den spenderade vi med familjen Sagvall. Vi började med att träffas på Nordens Ark och där såg vi i princip alla djuren. Det var en stor skillnad mot när man är där på sommaren och det är fler folk. Nu verkade djuren inte alls lika störda utan ville komma fram och hälsa. De djuren som vi var närmast var tigrarna som kom fram och hälsade på oss precis framme vid rutan.







Efter att vi hade gått halvvägs i parken stannade vi i Vargstugan och fikade. Det var mysigt att sitta där inne och dricka varm dryck och äta goda mackor som familjen Sagvall hade tagit med. Vi blev rejält bortskämda.


När parken stängde klockan fyra åkte vi vidare till Kungshamn där det var nyårsfirande och fyrverkeri klockan fem. Det blåste väldigt kallt men vi stod och tittade på hela fyrverkeriet ändå men det var till och med så att Felix frös och han brukar aldrig frysa. Det var skönt när vi kom hem till deras hus i värmen. Felix och Nelly sprang och lekte med lilla Astrid hela kvällen. Hon tyckte nog att det var roligt att vara i centrum verkade det som.







När Astrid hade gått och lagt sig fick Felix och Nelly lite godis och fick sitta och titta på film. Nelly såg jätte trött ut och jag trodde att hon skulle somna, men så blev det inte. Både Felix och Nelly var vakna vid 12-slaget och vid halv ett gick jag och lade mig bredvid dem så att de skulle komma till ro och det dröjde inte mer än en minut förrän båda två sov.


Vi sov över hos dem och på nyårsdagen gick vi en liten promenad. Felix sprang nog tre gånger så långt som oss eftersom han sprang framför oss och sedan mot oss. Han klättrade även upp på några höbalar som vi gick förbi.



Nelly somnade när vi var på väg hem. Hon satt så fint med benen i kors och såg helt avslappnad ut.


När vi kom hem var både jag och Ola lite trötta men barnen var pysselsugna så det var bara för mig att ta fram mina gamla pysselgrejer och leka med Felix lager av pappersrullar. Vi förberedde för en teater som Felix och Nelly skulle göra, men när vi väl var färdiga med alla gubbar orkade de inte hitta på en teater.





I torsdags var Ida här och lekte med Nelly. Nelly längtade mycket efter henne så hon satt till och med och tittade på klockan en kvart före det att klockan blev tio då Ida skulle komma.



Ola köpte en bok om Origami (vika papperfigurer) till Felix i julklapp. De satt och vek en massa olika saker i torsdags. Två olika sorters flygplan och även en groda. Jag vet inte om det var Ola eller Felix som tyckte att det var roligast.


Felix verkade vara lite trött efter nyår och alla de sena kvällarna som har blivit nu under jullovet. När jag kom hem från jobbet trodde Ola att Felix satt och åt sin kvällsyoghurt, men han satt inte där och åt. Istället hittade jag honom under deras koja vid soffbordet. Han låg bredvid soffan och under alla kuddar och sov så fint redan strax före klockan sju.


I fredags var jag och barnen inne i Kungälv och tittade på filmen "Sune på bilsemester" på bio. Barnen ville ha popcorn, men Nelly åt i princip nästan ingenting utan Felix åt upp hennes också.




I lördags var vi och åt hos mormor och morfar. Alla barnens kusiner var också där så Nelly tyckte att det skulle bli så festlig så hon ville vara extra fin så hon plockade fram sitt Lisebergsdiadem.




Om inte kusin Bella vill vara med på kort vill inte Nelly det heller.
I morse pysslade vi med saker som barnen fick i julklapp förra året. Det var djur som man färglägger på en plastbit som man sedan lägger in i ugnen och då minskar den till en femtedels storlek och blir hård. Djuren kan man sedan göra magneter av eller hänga på sin väska. Båda barnen fick var sin på sina ryggsäckar.




I eftermiddags åkte vi och beställde en ny säng till Nelly. Hon ska få en loftsäng så att hon har bättre plats med sina leksaker. Då kan hon förvara det under sängen så har hon lite mer yta att leka på. Vi köpte även en bokhylla till henne så att hon kan ha framme de saker som hon har fått när hon döptes bland annat.


Felix var sugen på en efterrätt idag så han gick och tog fram honung, mjölk, yoghurt och frusna hallon. Han ville göra en smoothie. Han fick göra den helt själv men Ola fick bara hjälpa honom med mixern. Den smakade väldigt bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar