29 december 2013

Julhelgen

Dagen före julafton bar det av till barnens farmor och farfar i Rottne. Barnen satt och tittade på film hela vägen på deras nyinköpta dvd-spelare.

Vi passade på att mäta barnen mot ingången till köket i Rottne. Det visade sig att Felix var 131 cm och Nelly var 103 cm och Felix hade växt 4 cm sedan i juli och Nelly 4,5 cm.



När vi vaknade på julaftonsmorgon var julstrumporna fyllda med julklappar till barnens stora förtjusning. Det hann komma flera strumpeklappar innan det var dags att åka och hälsa på hos Pirre och Feffe. Vi var där och åt jullunch och bytte julklappar. Felix hann även vara ute och spela fotboll med Feffe två gånger. När vi andra satt och mös framför brasan passade Nelly på att skrämma livet ur oss genom att göra en volt över soffan. Hon satt och hängde på armstödet och rullade sedan över kanten. Hon fick ligga i farmors knä med ett blött papper så gick det över ganska snabbt.










På eftermiddagen, lagom till Kalle Anka, åkte vi tillbaka till Rottne för att fortsätta fira julen. Strax efter det att Kalle var slut kom tomten på besök. Nelly var rädd för tomten och vågade inte gå fram och hämta paketen. Hon satt mest i mitt knä med fingret i munnen och tittade nyfiket på tomten. Vi fick i alla fall ett kort på tomten med barnen innan han skulle gå vidare till de andra barnen.








Felix frågade vad tomten hette i efternamn och då svarade tomten att han hette Snösson och att han var 65 år och att han nästan var jämngammal med Felix, men då svarade Felix snabbt att det skiljer 59 år. Han är snabb på att räkna.

Felix fick det han önskade sig mest av allt denna julen, Chima-templet. Det var farmor och farfar som var så snälla och gav honom det. När han öppnade det reagerade han inte så mycket som vi trodde, men han var nog chockad. När han började bygga på det frågade han Ola om han drömde eller om han verkligen hade fått det. Ola gav honom då tipset att han kan nypa sig i armen och då vet han om han är vaken eller inte.



Nelly blev mest glad över hårfönen som hon fick av farmor och farfar. Hon satt och borstade och fönade sitt hår länge och gick sedan också på Olas hår.


Pärlplattorna med prinsessor var också roliga
På juldagen var det dags att åka hem till Dösebacka igen. Före det hann vi med att leka lite och barnen och farmor hade ett litet uppträdande för oss där Felix och Nelly var två tigrar och Kim var tigertämjerska.




På annandagen satt Felix och byggde på sitt Chima-tempel hela morgonen och det tog inte lång tid förrän han hade byggt färdigt det. Det blev ett väldigt häftigt tempel med en massa roliga saker man kunde göra med det. Senare under dagen började han att bygga på brandstationen som han fick av oss och den byggde han färdigt under fredagen.

Det var ett program om Zlatan på tv och Felix önskan är att en gång bli bättre än Zlatan. Det är tur att han har höga målsättningar.


På fredag eftermiddag åt vi upp pepparkakshuset. Felix ville helst ha mini-marshmallows och Nelly non-stop. Det slutade lite kaotiskt med att Felix drog upp snön (bomullen) så att det var när adventsljuset så det blev en liten brand.


I lördags medan jag var hos frisören åkte Ola och barnen ut och turistade lite i Göteborg. De var inne i Feskekörkan och handlade makrill bland annat. Nelly hade stått och sagt att hon ville ha en räka också, men Ola hade då sagt till henne att man inte bara kan köpa en räka. Då var de så trevliga som jobbade där att de gav Nelly och Felix var sin räka. Felix åt upp sin men Nelly ville inte ha sin, vilket inte var helt oväntat eftersom hon inte gillar räkor. Felix gillade makrillen väldigt mycket och sa att det var den godaste fisken som han ätit. Efter Feskekörkan åkte de till Skansen Kronan och tittade på utsikten.





Igår lekte barnen vad jag trodde var restaurang, men Felix sa att de lekte jobb. I och för sig kan det ha varit att jobba på restaurang för de satt och åt hela tiden.


Igår kväll spelade jag och Felix memory och han vann överlägset varenda gång. Vi får nog ta och spela detta oftare för det är bra att öva upp minnet lite.


I morse när vi vaknade verkade det som att Felix började bli lite rastlös av att bara var med oss. Jag kollade då om Tobias (Felix klasskompis) vill leka med honom och det ville han gärna. Jag körde Felix hem till honom och han var där i över tre timmar och lekte och de spelade tydligen mycket fotboll.

Idag när vi i det regniga vädret åkte till Maxi och parkerade bilen och gick ut ur bilen går Nelly framför mig med sin handväska i handen och säger, "Åh, vilket vackert väder det är idag". Det är tur att man tänker positivt i alla fall.


På eftermiddagen idag kom mormor och morfar hit på lite fika och julklappsbyte. Barnen fick fina kläder som de tyckte om.



Det var två trötta barn som satt och kollade på Felix julklappsfilm Lego-Batman efter duschen nu i kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar