15 december 2013

Julstök

I måndags var jag ute på lunchen och köpte en massa nya kläder till Nelly. Hon har helt plötsligt börjat växa ur allting. När jag kom hem med påsen packade Nelly upp allt och lade ut det på golvet. Hon sa att hon tyckte att allting var jätte fint.


I onsdags när jag hämta de Felix på fritids hade han fått sin första lösa tand. Den hade tydligen blivit lös när han fick en fotboll på den. Han kunde inte låta bli att gå och känna på den hela tiden.

Efter fritids och dagis åkte vi hem till mormor och morfar för att baka de årliga pepparkakorna. Barnen var tålmodiga och gjorde många fina former. Felix började envisas i slutet att han ville göra en stor gris och började gräva i kökslådorna. När morfar sa att det inte fanns någon gris där och att han inte behövde leta mer gav han sig ändå inte. Efter ett tag visade det sig att han hade helt rätt. I lådan låg en stor grisform. Han har fruktansvärt bra koll på grejerna vår Felix.




När vi kom hem fick Felix tugga på lite knäckebröd för att se om tanden skulle lossna men det gjorde den inte. Felix bad mig komma upp till hans rum efter det att han hade lagt sig. Han ville att jag skulle ta med ett vattenglas i fall han skulle tappa tanden under natten och då måste han ju lägga den i glaset så att tandfen kan lägga en peng till honom.


I torsdags var det dags för Nellys första lussetåg på dagis. Hon satt längst fram i sin tomteklänning och sjöng så fint, men hon satt och gäspade stort emellanåt. När det var dags för Blinka lilla stjärna och Det lilla ljus jag har vaknade hon till liv och viftade intensivt med armarna.



Felix hade inget lussetåg som vi föräldrar fick vara med på men de hade en liten fika på skolan under eftermiddagen. Felix fick ta med sig lussefika och det blev julmust, lussebulle och pepparkaka. Det var inte en smula kvar i lådan när den kom med hem igen.

På torsdagskvällen skulle jag som vanligt gå in och klappa på Nelly innan jag gick och lade mig. Det visade sig att Nelly hade rullat ur sängen och låg på täcket på golvet. Konstigt att hon inte hade vaknat till och skrikit någonting, men hon såg ut att ligga gott där på golvet trots allt.


Igår var vi iväg och handlade bl.a. gran och vinterskor till Felix. Barnen fick vara med och bestämma vilken gran vi skulle ha och vi tog en liten mindre i år eftersom vi inte ska vara hemma på julafton.



På eftermiddagen igår åkte vi hem till familjen Ek och firade Henrik i efterskott. Felix och Henrik lekte mest med Lego och Nelly lekte med Majas dockhus.

Vi vaknade strax efter klockan fem i morse av att vi hörde en liten flicka sitta och sjunga på nedervåningen. Hon sjöng högt och ljudligt "Det lilla ljus jag har" om och om igen. När Ola kom ner satt Nelly på toaletten och väntade på att någon skulle komma och torka henne.

Sent igår kväll hände det. Felix tappade sin tand. Han ropade efter oss och visade stolt upp tanden som låg i hans hand. Vi fick gå och hämta ett vattenglas till honom och när han vaknade på morgonen låg det två guldpengar i glaset.



Idag har vi pysslat här hemma. Vi frågade barnen om de ville åka till Liseberg men då ville de båda två stanna hemma och leka och pyssla. Vi började med att dekorera pepparkakshuset och barnen fick fria händer att sätta på godis på huset. Nelly fokuserade mest på att sätta fast och äta Non-stop och Felix ville sätta på mini-marshmallows.





Efter det att pepparkakshuset var färdigt tog vi in granen som vi var och köpte igår. Barnen har pratat om den sedan vi var och köpte den igår eftermiddag. Nu står granen så grön och grann i stugan.




Till lunch idag fick barnen falukorv som var i former från pepparkaksformerna som de har. Det var elefanter, bilar och stjärnor b.l.a.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar