8 december 2013

Pappa Ola 37 år

Felix har kämpat och gjort två målarböcker till Nelly. Hon tycker att det är roligt att få färglägga alla fina bilder som storebror har gjort till henne.



Glada barn som öppnat sina julkalendrar på morgonen.


I tisdags eftermiddag var det julpyssel på Felix fritids. Ola och Nelly var med och pysslade och barnen fick med sig en hel del saker hem. Bland annat dekorerade de var sin pepparkaka som de fick äta upp i onsdags när de kom hem.





I onsdags var Nelly och lekte hemma hos Ida efter dagis. Hon var där i 1,5 timma sedan hämtade jag henne och det ville hon inte alls att jag skulle göra. När jag kom och knackade på blev hon jätte ledsen och ville fortsätta att leka. Nästa gång lovade jag att jag hämtar Felix innan så att jag kommer lite senare.

Felix har blivit en riktig fotbollskille och står och dribblar och lobbar med en skumgummiboll i vardagsrummet hela kvällarna. Det är kul att han gillar fotboll så att han inte bara intresserar sig för spel på paddan.


I fredags efter det att jag hade hämtat barnen åkte vi och handlade lite inför pappa Olas födelsedag på lördag. Felix och Nelly fick välja var sin present till Ola på Maxi och Felix valde en Atlas för barn och Nelly valde till slut lite choklad. När vi hade handlat ett tag slutade Nelly  att prata och då upptäckte jag att hon hade somnat i kundvagnen. Stackaren var trött efter en lång vecka.


När vi kom hem hade Nelly fått ett kort på posten. Det var från hennes dagiskompis Ebba som är ute och reser i tre månader. Nu var de i Vietnam och Nelly saknar henne väldigt mycket.

I lördags var det Olas födelsedag och Felix vaknade redan halv sex eftersom han tyckte att det skulle bli spännande att väcka Ola och ge honom presenter. Vi lät dock Ola sova lite till och väckte inte honom förrän vid halv åtta.





Efter att vi hade ätit upp frukosten satte Ola in de sista skruvarna i Felix våningssäng. Det var en överlycklig Felix som fick klättra upp i sängen och utforska den. Även lillasyster tyckte att det var spännande att klättra upp och ligga där uppe och mysa med storebror.



På eftermiddagen åkte vi in och gick på bio, filmen Flygplan. Jag och barnen gick på toaletten före bion och då blev barnen överraskade när det visade sig att en av toaletterna hade två toalettstolar. Det var en liten stol och en vanlig stor. Nelly tog den lilla och Felix tog den stora.



Efter bion åt vi på restaurangen i Bergakungen. Barnen tog var sin pizza och även fast det var barnpizza var den så stor så det såg ut som en vuxenpizza.


Efter bion var barnen jätte trötta och somnade nästintill direkt när de kom in i bilen.


I morse tände vi det andra ljuset och hade en mysig adventsfrukost med brasan tänd.


Idag hade vi lite kalas för familjen Lennartsson. Morbror Mikael med familj kunde inte komma på grund av det snöiga vädret så vi får träffa dem en annan dag. Ända sedan Felix vakande klockan sex i morse har han frågat hur många timmar det är kvar tills Lucas och Isabelle kommer. Han ville så gärna leka med dem och visa dem sin nya säng.


Innan gästerna kom och fikade var barnen ute och lekte i snön. Felix var ute väldigt länge och åkte pulka och försökte göra en snögubbe.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar