1 december 2013

Adventsfirande

Nu var det två veckor sedan jag skrev senast och det beror på att jag har varit borta i Dublin i en vecka. Medan jag var där var barnen i Småland hos farmor och farfar.

Ola och barnen åkte till Småland förra lördagen (23 nov) efter att vi hade ätit frukost. Vi hade en lång och mysig frukost tillsammans innan de åkte. Jag tände brasan och kokade ägg och barnen fick oboy. Felix målade en fin farsdagsteckning till gudfar Feffe. Det föreställer Super Mario och vänner.





På lördagen hjälpte Ola och barnen Pirre och Feffe att flytta till sitt hus. Felix och Nelly hade var sin uppgift och det var att flytta tigern och giraffen. De utförde uppdraget med bravur.

 
 


Ola åkte hem från Småland förra söndagen men barnen stannade kvar tills på torsdagen då Ola hämtade dem. Under veckan hos farmor och farfar pysslade barnen för fullt och de målade djur och pärlade julmotiv bland annat. Nelly uppskattade också farmors bubbelbadkar och tyckte att det var gott att bada när det bubblade runt henne.






Även fast barnen har haft det helt fantastiskt hos farmor och farfar tyckte de om att komma hem. Nelly hade sprungit in i sitt rum och slängt sig på sin säng och sagt, "Mmmmmm".


Igår var vi på Nellys gymnastikavslutning och det brukar vara så att även barnen får vara med på övningarna men så var det inte denna gången, men Felix fick hänga lite i lianerna. När fruktstunden hade varit fick alla pepparkakor och då var även syskonen bjudna.





Efter gymnastiken åkte vi till Kungälv för att handla lite. Före handlingen bestämde vi oss för att äta lunch på Mc Donalds och där var det lite aktiviteter för barnen och bland annat en fiskdamm där barnen fiskade upp var sin keps. Vi åkte sedan och inhandlade en ny adventsljusstake med tillbehör. Barnen fick bestämma vilka figurer vi skulle ha i och vilka siffror vi skulle sätta på ljusen. När vi kom hem dekorerade barnen den och den blev väldigt fin.




När kvällen kom satt vi och mös i soffan och kollade på Dumbo. Felix och Nelly beställde ostbollar så det fick det bli.


Idag är det första advent och det firade vi med att åka in till skyltsöndagen i Kungälv. Där började barnen med att rida på ponny och sedan gick vi och besökte tomten i släden. Vi åt även pannkakor som de stod och gräddade ute. När vi gick in i leksaksaffären satt tomten där och delade ut julklappar till alla barnen. Nelly kallade honom för hennes tomte eftersom han faktiskt har varit hemma hos henne.











I eftermiddags bakade vi lussekatter och barnen bestämde att de skulle vara utan saffran. De rullade i princip alla lussekatter helt själva och de blev både fina och goda.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar