24 februari 2014

En tand för mycket

I början på förra veckan berättade fröknarna på Nellys avdelning att de hade gjort en omflyttning av barnens placering vid matborden. Nelly och Loke brukar sitta mittemot varandra, men de insåg att det inte gick längre för varken Nelly eller Loke åt någon mat. De hade bara ögonen för varandra. De sa att de var tvungna att sära på kärleksparet. De är för söta de två.

I torsdags när Felix kom hem från fritids sa han till Ola att han hade tre lösa tänder. När Ola tittade i munnen på honom ser han att det kommer en tand bakom hans mjölktänder. Ola frågade tandläkaren om vi behöver dra ut mjölktanden men de trodde att den skulle lossna av sig själv om han åt typ morot eller knäckebröd. Än så länge har den inte lossnat och nu har den snart varit lös i en vecka.


Yoghurt-skägg
I fredags när jag kom hem från Stockholm hade vi lite myskväll med godis och tv-tittande. Nelly orkade inte vara med så länge för helt plötsligt hade hon somnat bredvid Ola i soffan.


I lördags eftermiddag åkte vi och hälsade på hemma hos mormor och morfar. Barnen hann med att titta på tv, måla och pussla innan det var dags att åka hem igen.



På lördagskvällen lekte Felix och Nelly med Nellys sminkdocka, eller kamdocka som hon kallar den. De satt och borstade håret på den och sminkade den och båda två tyckte att det var lika roligt. Felix satt och tittade på hur Nelly gjorde när hon sminkade dockan och han verkade tycka att hon var duktigare på det än han själv.

I söndags var det dags för Felix att börja Knatteskutt igen och i den nya gruppen är han äldst. Igår var det dags för handboll och Felix hade tyckt att det var kul, men de yngre barnen hade inte lyssnat på fröken så det hade varit lite stökigt.


I morse (måndag) när Nelly vaknade hade stackaren fått feber (strax över 39 grader) så hon fick vara hemma med pappa Ola. I morgon har mormor och morfar varit så snälla och lovat att passa henne medan jag är på ett möte på jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar