9 mars 2014

Tandådalen

Nu var det två veckor sedan som jag skrev här på bloggen och anledningen till det är bland annat att vi har varit på semester i sälen från i lördags till i onsdags kväll. Vi åkte redan strax efter klockan sex på lördag morgon och det var förväntansfulla barn som vi fick väcka.


Vi har haft härliga dagar trots den dimman som var under hela veckan. Barnen gick i skidskola, Felix i Snökanonerna och Nelly i Snögubbarna. Nelly ville helst inte vara med på skidskolan och sista dagen var det till och med så illa att Ola fick vara med på hela lektionen. Det var inte bara då hon ville vara med pappa Ola utan under större delen av fjällresan. Eftersom jag inte är så duktig på att åka skidor kände hon inte att hon ville att jag skulle dra henne utan det var bara Ola som fick röra henne när vi var i backen.




Surar för att hon inte vill gå på skidskola utan pappa


Skidläraren William fick en kram när skidskolan var slut



Barnen var jätte duktiga på att åka och Felix åkte till och med en svart backe, men han ramlade en gång eftersom det var i slutet av dagen och han var lite trött i benen. Nelly kunde till slut åka en grön backe själv och kunde både svänga och bromsa. Ja, även Nelly kommer väl snart i kapp mig vad gäller skidåkning.






Nelly ville gärna ha nere glasögonen hela tiden

Fettisdagen










Favoritstället att åka på var i Hundfjället och i Trollskogen. Vi åkte där minst tio gånger och Felix åkte på de guppiga banorna i skogen och var både högt och lågt.





Första gången som vi åkte upp med stolsliften började Nelly gallskrika. Både jag och Ola trodde att det var för att hon blev rädd när vi kom högt över marken, men efter ett tag upptäckte Ola att hon hade klämt benet under bygeln som man fäller när man har satt sig. Även Felix gjorde samma sak sista dagen.




Veckan före vi åkte då var jag och barnen och provade ut pjäxor till mig och Nelly eftersom vi hyrde vår skidutrustning. Nelly var så blyg för killen som hjälpte oss så hon var tvungen att hålla händerna för ögonen i början.


Igår var Ola och barnen på Barnens Lekstad med Johan och barnen. Det var längesedan de var där nu så de tyckte att det var roligt.



Till middag fick de en punk-igelkott som de tyckte var fräck.



Ikväll tappade Felix sin tand och det var förmodligen när han åt mat. När han upptäckte att han hade tappat den blev han jätteledsen och det sprutade ut tårar ur ögonen. Anledningen till att han var så ledsen var för att han inte skulle ha någon tand att lägga till tandfen så att han skulle få en peng. Han skrev en lapp till tandfen istället som han ställde vid vattenglaset. Vi får hålla tummarna att tandfen hittar hit nu i alla fall.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar