13 april 2014

Hopp, hopp, hopp

Felix har nu gått över från att ha dille på pingisstuds till att hoppa hopprep. Han står i vardagsrummet och hoppar och hoppar tills dess att han blir helt svettig. Nu är han uppe i att kunna hoppa 100 hopp. Det kommer snart att bli tufft att tävla mot honom.


I veckan pratade jag och barnen om att det var så svårt att komma på vad man skulle laga för mat och då erbjöd sig Felix att göra en matlista. Han gjorde sju streck på ett papper där han skrev upp vad han ville ha varje dag. Den här veckan blir det några av rätterna i alla fall.


Felix har också börjat att intressera sig för att spela schack. Ola har lite olika typer av schack och Felix letade upp ett av dem, men det var inte riktigt passande eftersom det var ett snaps-schack. Han får vänta med det spelet i några år.


Igår gjorde Ola drop-scones till sig och barnen och det var uppskattat hos barnen. Felix fick till och med prova att ha Nutella på.



Felix tog på sig lite kläder igår morse för att han ville ut och sparka boll. Han kom ner med en tröja och sina träningsshorts. När Ola sa till honom att han måste ha på sig långbyxor eftersom det är kallt ute svarade Felix med att han tar på sig sina långa giraffstrumpor eftersom det då blir som långbyxor.


Igår var Nelly bjuden till Ida på 4-årskalas. Hon hade på kusin Isabelles fina klänning så hon såg verkligen ut som en riktig prinsessa.




Medan Nelly var på kalas var vi och köpte en ny skolväska till Felix. Den gamla ryggsäcken gick sönder i veckan och när jag sa till Felix att vi skulle köpa en ny sa han att han ville ha en större. Han valde att inte ha en ryggsäck utan en riktigt axelremsväska och jag har sett att det är många av skolkompisarna som har det så det var säkert därför.


På kvällen åkte vi och fikade hos familjen Ek en liten stund i deras nya hus. Felix och Henrik lekte och ville helst inte ha med småtjejerna. De ville till och med sova över hos varandra men det får de göra någon gång när det är bestämt lite tidigare.



Idag har jag och barnen pyntat med lite påskgrejer här hemma och något som redan stod framme var påskgubben som Felix hade gjort av en glasflaska i skolan tidigare i veckan.


I eftermiddags medan Felix var och orienterade på Knatteskutt hjälpte Nelly mig att göra GI-fröknäcke. Hon var så duktig och hällde i ingredienserna och kavlade ut ett av dem.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar