21 april 2014

Påsk i Småland

Förra söndagseftermiddagen var jag och barnen ute i skogen och letade efter björkris till påskriset. Vi lyckades få till ett fint påskris till slut.I tisdags hade de påskfirande på Nellys dagis så hon fick vara en påskkärring. Vi försökte först få på henne Felix gamla kycklingdräkt men hon vägrade.


I onsdags och torsdags hade barnen lite påsklov. På onsdagen var jag hemma på förmiddagen och Ola på eftermiddagen. På morgonen satt vi och målade med vattenfärger på flaskor som jag har fått av en kollega för flera år sedan. Vi målade både pappersrullar och andra fina teckningar.

När Ola kom hem och var med barnen åkte de till vitsippedalen i Fontin. Ola och Felix var där när Felix var väldigt liten senast och de kollade på kort därifrån innan de åkte dit och på ett av korten var det en tant som pratade med Felix. Nelly undrade var tanten var när de kom fram till vitsipporna. De sprang runt och lekte och simmade i vitsipporna.


På torsdagen åkte jag och barnen och påskade hos mormor och morfar. Nelly hade på sig kycklingdräkten en liten stund i alla fall när hon gav påskpresenten.


I fredags åkte vi till Småland. Vi började med att hälsa på hemma hos Kim och Bengt en liten stund. Efter det var det dags att åka till Pirre och Feffe. Där grejade vi bland annat i trädgården och barnen hjälpte till med det som de kunde. Under påskafton bajsade den uppstoppade tjädern en hel del påskpaket.
Nelly målade alla äggen förutom ett som Felix måladePrinsesskronan som låg i ett av äggen satt på hela påskafton


Barnen fick måla på pappersduken som var på bordet. Felix målade en jättefin giraff och sedan en bild på mig och Ola när vi dansar i Let's Dance med en rund ring av publik runt oss.När vi skulle åka hem på påskdagen hade Felix fastnat för Pirres spel på Nintendo DS så mycket så att han knappt ville åka därifrån. Han bestämde sig därför att ta och tömma lite av sina pengar i sin spargris plus att använda den lönen han fick från Pirre och Feffe efter sitt arbete för att köpa sig det spelet själv. Idag åkte han och Ola till Mediamarkt och köpte det till Felix lycka.


Igår hjälpte Felix och Nelly mig att greja här hemma på altanen. De tvättade både det ena och andra.
Under den här helgen har vi konstaterat att Nelly har fått en favoritinledning på sina meningar. "Du vet väl....."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar