7 februari 2012

Ögoninfektion

Det var inte en piggare Felix som vaknade i söndags. Han hade fortfarande feber och senare på eftermiddagen började hans öga även att se hängigt ut och det började komma ut lite gegga. Det blev därför inget sim den här veckan heller för Felix, men Nelly var där och simmade sista gången på den här kursen. Hon fick ta med sig även Felix simmärke hem så Felix var nöjd ändå.


När vi skulle äta lunch i söndags ville Nelly gärna hjälpa till att duka fram med bestick. Hon sprang fram till lådan, hämtade ett bestick, stängde lådan och sprang iväg till köksbordet och lade besticket där för att sedan börja om proceduren. Till slut hade vi bestick så att det räckte och blev över och Nelly var mycket glad och nöjd över sin dukning.




Igår lämnade jag och Felix Nelly på dagis lite senare på dagis och sedan åkte han och jag till vårdcentralen så att de kunde titta på hans öga. Vi fick sitta och vänta en bra stund i väntrummet, men vi underhöll oss med att läsa fem olika böcker. När vi väl kom in tittade han lite snabbt på Felix och när han skulle lyssna på lungorna med stetoskopet erbjöd sig Felix att hjälpa honom och det fick han självklart göra. Som tur var lät lungorna bra och han konstaterade att han hade fått ett virus som hade satt sig på ögat. Vi fick utskrivet ögondroppar som vi ska droppa i ögat två gånger om dagen, vilket inte är så roligt enligt Felix. Barnen får vara hemma från dagis tills dess att ögonen har slutat att klibba och det kan säkert ta hela veckan.

När vi kom ut från läkarens rum mötte vi en annan kvinnlig läkare och Felix skiner upp och springer fram till henne och vinkar och säger hej. Hon tittar ner på honom och klappar honom på huvudet och säger hej tillbaka. Det visade sig att det var hon som undersökte Felix för några veckor sedan när han var där och tog blodprov. Han har bra koll måste man ändå säga.


I morse när Felix kom ner i hallen hade båda ögonen klibbat igen och när han hade panik över att han inte kunde se började han att blöda näsblod och då när jag ska torka bort allt blod skriker han att han är kissnödig, men att han inte ser något. Jag fick ta och bära in en helt förstörd Felix till toaletten och där lugnade han ner sig när kladdet i ögonen var borttorkat och även blodet i näsan. Det var inte en superbra start på dagen. Vi får hoppas att dagen fortsätter bättre......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar